x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ciclonul Idai face prăpăd în sudul Africii. Cel puţin 24 de persoane au murit şi alte 40 sunt date dispărute

Ciclonul Idai face prăpăd în sudul Africii. Cel puţin 24 de persoane au murit şi alte 40 sunt date dispărute

16 Mar 2019   •   21:00
Ciclonul Idai face prăpăd în sudul Africii. Cel puţin 24 de persoane au murit şi alte 40 sunt date dispărute

Cel puţin 24 de persoane au murit şi alte 40 sunt date dispărute, sâmbătă, în estul Zimbabwe, după trecerea ciclonului Idai care a afectat, de asemenea, statul vecin Mozambic, a anunţat Ministerul Informaţiilor, citat de AFP.

„Numărul deceselor confirmate este 24, în special Chimanimani Est'”, a raportat pe Twitter Ministerul Informaţiilor din Zimbabwe.

„Numărul persoanelor date dispărute este acum de 40”, se arată în mesajul în care se precizează că „armata naţională din Zimbabwe desfăşoară operaţiuni de salvare, însă podurile care au fost distruse zădărnicesc eforturile”.

Mii de persoane au fost afectate de trecerea ciclonului Idai, alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă, iar principalele poduri au fost inundate în regiunea Manicaland, situată la graniţa cu Mozambic, a indicat la rândul său un oficial din Zimbabwe.

„Cel puţin 25 de locuinţe au fost afectate de o alunecare de teren produsă în localitatea Ngangu din regiunea Chimanimani. Erau oameni în interiorul acestora, sunt persoane date dispărute”, a declarat pentru AFP Joshua Sacco, deputat în districtul Chimanimani.Antena 3

×
Subiecte în articol: ciclon Idai