x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ciclonul Phailin a lovit coasta de est a Indiei. "Cea mai puternică furtună din ultimii 10 ani", spun autorităţile (VIDEO)

Ciclonul Phailin a lovit coasta de est a Indiei. "Cea mai puternică furtună din ultimii 10 ani", spun autorităţile (VIDEO)

12 Oct 2013   •   21:55
Ciclonul Phailin a lovit coasta de est a Indiei. "Cea mai puternică furtună din ultimii 10 ani", spun autorităţile (VIDEO)

Puternicul ciclon Phailin a atins sâmbătă coasta de est a Indiei, cu rafale de vânt atingând până la 200 de kilometri pe oră, a anunţat un oficial indian. Ciclonul a atins oraşul de coastă Gopalpur, în statul Odisha, imediat după ora locală 21.00 (18.30, ora României) şi urmează să străbată o fâşie de coastă de 150 de kilometri în următoarele şase ore, a anunţat un reprezentant al serviciilor meteorologice indiene.

"Foarte violentul ciclon Phailin a început să atingă coasta în apropierea oraşului Goalpur. Viteza înregistrată a rafalelor de vânt este de 200 de kilometri la oră", a declarat L.S. Rathore, directorul serviciilor meteorologice indiene, într-o conferinţă de presă.

El urmează să rămână clasat în categoria "furtunilor ciclonice foarte violente" timp de şase ore, după care va pierde din putere, a adăugat oficialul.

Mai multe informatii, aici.




×
Subiecte în articol: ciclon phailin india furtuna