x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cinci militanţi proruşi ucişi de armata ucraineană. Rusia a început să-şi maseze trupele la graniţă

Cinci militanţi proruşi ucişi de armata ucraineană. Rusia a început să-şi maseze trupele la graniţă

24 Apr 2014   •   17:02
Cinci militanţi proruşi ucişi de armata ucraineană. Rusia a început să-şi maseze trupele la graniţă

Armata ucraineană a ucis cinci militanţi proruşi în oraşul Slaviansk, în încercarea de a reocupa oraşul, o măsură care a stârnit imediat reacţia Rusiei, care a anunţat începerea unor manevre militare la graniţa cu Ucraina.

Militanţii proruşi continuă să ocupe mai multe clădiri strategice din peste 10 oraşe din estul Ucrainei.

Ministrul rus al Apărării, Sergei Şoigu, a declarat că astfel de acţiuni ale guvernului ucrainean nu au cum să nu stârnească o reacţie a Rusiei.

"Dacă maşinăria militară nu este oprită, numărul de morţi şi răniţi va creşte. Suntem nevoiţi să reacţionăm dacă lucrurile contină în acest fel", a spus Şoigu.

"Dacă regimul de la Kiev a început să folosească armata împotriva populaţiei din ţară, atunci fără îndoială asistăm la o crimă foarte serioasă. Bineînţeles că vor exista consecinţe pentru cei care au luat astfel de decizii, iar relaţiile dintre statele noastre vor fi afectate", a comentat şi preşedintele Rusiei, Vladimir Putin.

Între timp, preşedintele SUA, Barack Obama, a acuzat Rusia că nu face nimic pentru a opri acţiunile militanţilor proruşi din Ucraina. 

×
Subiecte în articol: Rusia ucraina slaviansk Serghei Şoigu