x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cinci militari au murit într-o avalanşă din Alpii francezi

Cinci militari au murit într-o avalanşă din Alpii francezi

18 Ian 2016   •   18:18
Cinci militari au murit într-o avalanşă din Alpii francezi

Cinci militari, membri ai prestigioasei Legiuni străine franceze, au murit luni după-amiază şi şase au fost răniţi într-o avalanşă din Alpii francezi, în timp ce se antrenau în afara pistei, informează surse din poliţie citate de AFP.

11 schiori au fost luaţi de avalanşă dintr-un grup de circa 50 de militari, în jurul orei 13.50 (12.50 GMT), la circa 2.000 de metri altitudine, la Valfréjus.

Toţi erau membri ai Legiunii străine din Regimentul 2 de geniu (2e REG).

În afara celor cinci decedaţi, şase militari au fost răniţi. Doi dintre ei se află în stare de hipotermie, unul din ei fiind spitalizat la Grenoble, un caz de urgenţă maximă, potrivit AFP. Alţi patru militari au fost răniţi uşor.

Trei elicoptere au fost angajate în căutări, conduse de unităţi ale poliţiei specializate în salvări montane. Cinci poliţişti care aveau cu ei câini au fost şi ei implicaţi în căutări, fiind deplasaţi şi trei medici la faţa locului.

Ministrul francez al apărării, Jean-Yves Le Drian, se va deplasa marţi dimineaţă la faţa locului, potrivit anturajului său.

Miercuri, o avalanşă a provocat moartea a doi liceeni de 16 ani şi a unui schior ucrainean de 56 de ani pe o pistă închisă din staţiunea Deux Alpes, situată tot în Alpii francezi.

×