x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cinci morţi şi 24 de răniţi într-un atac al talibanilor asupra sediului unui ONG internaţional de la Kabul

Cinci morţi şi 24 de răniţi într-un atac al talibanilor asupra sediului unui ONG internaţional de la Kabul

08 Mai 2019   •   19:36
Cinci morţi şi 24 de răniţi într-un atac al talibanilor asupra sediului unui ONG internaţional de la Kabul

Cinci persoane, printre care un poliţist şi o femeie, au fost ucişi miercuri într-un atac al talibanilor asupra unui ONG internaţional din centrul capitalei afgane Kabul, relatează dpa.

Atacul asupra Counterpart International, un partener al Agenţiei Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), a durat aproape şase ore şi 24 de persoane au fost rănite, a anunţat într-un comunicat Ministerul de Interne din Afganistan.

Asediul s-a încheiat după ce forţele speciale din poliţie i-au ucis pe toţi cei cinci atacatori, se mai precizează în comunicat.

Atacul a început cu detonarea unei maşini-capcană, după care atacatorii au pătruns în sediul ONG-ului.

Poliţia a reuşit să salveze 200 de lucrători înainte ca atacul să ia sfârşit.

Preşedintele afgan Ashraf Ghani, ambasadorul SUA în Afganistan, John R. Bass, şi Misiunea de asistenţă a Naţiunilor Unite în Afganistan (UNAMA) au condamnat atacul.

UNAMA a acuzat faptul că asediul a fost unul "cu atât mai deplorabil", cu cât a vizat civili care îi ajutau pe afgani.

Talibanii au revendicat responsabilitatea pentru atac şi au desemnat drept ţintă ONG-ul Counterpart International.

Atacul a avut loc la doar câteva zile după ce o mare adunare a afganilor a cerut o încetare a focului imediată şi permanentă începând cu luna sfântă a Ramadanului, care a început duminică.

Talibanii au afirmat că continuarea "războiului sfânt" în luna Ramadanului "este mai merituoasă decât în alte luni". Între timp, convorbirile de pace între SUA şi talibani continuă la Doha, capitala Qatarului.

Atacul este al cincilea comis la Kabul de la începutul anului. Cel puţin 33 de persoane au fost ucise şi peste 260 au fost rănite până acum în 2019.

AGERPRES

×