x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cinci zile de doliu în regiunea Volgograd

Cinci zile de doliu în regiunea Volgograd

de Agerpres    |    30 Dec 2013   •   13:06
Cinci zile de doliu în regiunea Volgograd

Guvernatorul regiunii Volgograd, Serghei Bojenov, a decretat luni cinci zile de doliu pe teritoriul acestei regiuni din sud-vestul Rusiei, în memoria victimelor celor două atentate comise în mai puţin de 24 de ore - duminică şi luni dimineaţă - în centrul admininistrativ al regiunii, Volgograd, soldate cu mai bine de 30 de morţi şi 70 de răniţi, informează agenţia de presă Ria Novosti.

Astfel, s-a dispus anularea tuturor evenimentelor cu caracter de divertisment, iar posturilor de televiziune locale li s-a recomandat să-şi adapteze programul de Revelion în conformitate cu ultimele evenimente sângeroase, atribuite grupărilor islamiste care operează în Caucazul de Nord, din vecinătate.

Iniţial, administraţia locală decretase trei zile de doliu - 1-3 ianuarie 2014 - după primul atentat, însă situaţia s-a schimbat luni, când un kamikaze şi-a detonat explozibilul într-un troleibuz în apropiere de piaţa centrală a oraşului.

”Doliul va dura cinci zile şi, începând de astăzi (30 decembrie), drapelele vor fi coborâte în bernă la toate instituţiile publice”, a declarat un oficial regional, citând o declaraţie a guvernatorului. Acesta s-a deplasat de urgenţă la Moscova, pentru a se întâlni cu preşedintele Vladimir Putin în vederea stabilirii măsurilor de securitate.

Aceste atentate survin cu două luni înainte de Jocurile Olimpice de la Soci, staţiune balneară de la poalele Munţilor Caucaz, readucând în atenţie pericolul reprezentat de terorismul islamist, conform experţilor.

×
Subiecte în articol: atentat rusia volgograd