x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cine de 6.000 de lire sterline din bani publici pentru consilierii locali din Marea Britanie

Cine de 6.000 de lire sterline din bani publici pentru consilierii locali din Marea Britanie

17 Oct 2011   •   12:55
Cine de 6.000 de lire sterline din bani publici pentru consilierii locali din Marea Britanie

Consilierii locali din Marea Britanie folosesc fondurile de protocol, de la buget, pentru calatorii in destinatii exotice, cazare la hoteluri de cinci stele sau achizitionarea unor cadouri deosebit de scumpe pentru angajati, se arata intr-o ancheta a The Daily Telegraph.

Ancheta arata ca acesti consilieri au calatorit la clasa intai catre Shanghai, Florenta sau San Francisco, au cheltuit mii de lire sterline pe bilete la concerte sau competitii sportive, ba chiar si-au cumparat costume, iPaduri sau vin vechi din bani publici.

Un consilier a platit din bani publici excursia soferului sau in Franta, in timp ce un altul si-a cumparat cravate de matase de la cel mai vechi croitor din Londra.

Zilele acestea, tocmai acesti consilieri au sarcina de a concedia mii de bugetari din primariile din Marea Britanie, tocmai pentru a economisi bani. Mai bine de 100 dintre acesti consilieri au salarii mai mari decat al premierului britanic, urmand sa beneficieze si de cele mai mari pensii din Europa, atunci cand se vor retrage.

Colin Carmichael, consilier al primariei din Canterbury, a cheltuit 400 de lire pentru drumul pana la Reims, Franta, unde s-a cazat la un hotel de cinci stele si a cheltuit si 119 lire pentru un cadou pentru soferul sau. Mesele l-au costat 6.000 de lire, la restaurante de lux.

Tim Shields, consilier sef al primariei din Hackney, una dintre cele mai sarace suburbii din Londra, a cheltuit 6.000 de lire pentru a merge la Jocurile Olimpice din 2008, din China. Alte mii de lire le-a cheltuit pentru vizite in Boston si San Francisco, o ocazie pentru a cheltui 565 de lire pentru o singura masa, la restaurantul Hoxton Grill.

Colin Hilton, fost consilier la primaria din Liverpool a cheltuit 1.152 de lire pentru a-si duce colegii la un concert al trupei Coldplay.

Consilierii au cheltuit in total 220.000 de lire pentru cursuri de perfectionare cu teme ca: "Intelegerea omuciderilor din corporatii", "Management tribal" sau “Cum sa te relaxezi cand esti sub presiune".

×