x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cine sunt marii câștigători ai celebrului premiu Pulitzer din 2018

Cine sunt marii câștigători ai celebrului premiu Pulitzer din 2018

17 Apr 2018   •   12:25
Cine sunt marii câștigători ai celebrului premiu Pulitzer din 2018

Agenția de știri Reuters a câștigat luni două premii Pulitzer, publicațiile The New York Times și New Yorker au împărțit un premiu pentru dezvăluirile despre abuzurile sexuale de care este acuzat Harvey Weinstein, un influent producător de la Hollywood, iar Kendrick Lamar devine primul rapper care obține Premiul Pulitzer pentru Muzică.

Agenția de știri Reuters a câștigat luni două premii Pulitzer, în timp ce publicațiile The New York Times și New Yorker au împărțit un premiu pentru dezvăluirile despre abuzurile sexuale de care este acuzat Harvey Weinstein, un influent producător de la Hollywood, iar Kendrick Lamar devine primul rapper care obține Premiul Pulitzer pentru Muzică.

Este pentru prima dată în istorie când Reuters obține două premii Pulitzer în același. Agenția a câștigat un premiu la categoria "Jurnalism internațional" pentru reportaje cu la legăturile dintre președintele filipinez Rodrigo Duterte și execuțiile extrajudiciare săvârșite de forțele de ordine în războiul antidrog lansat de liderul de la Manila. Al doilea premiu obținut de Reuters a fost pentru fotojurnalism, cu fotografii ce arată violența cu care se confruntă minoritatea rohingya în Myanmar.

Cotidianul The New York Times și revista New Yorker împart premiul pentru "Servicii Publice", obținut pentru ancheta privind abuzurile sexuale de care este acuzat Harvey Weinstein, caz care a jucat un rol major în apariția mișcării #MeToo, o inițiativă online împotriva hărțuirii sexuale, la care participă milioane de femei.

The Times și Washington Post au obținut împreună premiul la categoria "Jurnalism național" pentru materiale privind imixtiunile ruse în scrutinul prezidențial american din anul 2016.

La secțiunea feature a fotografiei, câștigători sunt fotografi ai Reuters pentru imaginile surprinse în timpul crizei minorității Rohingya din Myanmar.

Artistul Kendrick Lamar a câștigat Premiul Pulitzer pentru Muzică, devenind primul rapper care obține prestigioasa distincție. Comisia care acordă premiile și-a motivat decizia afirmând că albumul "DAMN" al artistului este "o colecție de cântece pline de virtuozitate, unite prin autenticitatea colocvială și dinamismul ritmic, care oferă ilustrații emoționante care captează complexitatea vieții moderne afro-americane".

Prin câștigarea Premiului Pulitzer pentru Muzică, Kendrick Lamar se alătură unor compozitori americani consacrați precum Aaron Copland, Charles Ives și John Coolidge Adams.

Prestigioasele premii Pulitzer sunt acordat anual pentru merite deosebite în jurnalism, literatură și compoziție muzicală în Statele Unite.

×