x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cineastul rus Nikita Mihalkov, coproprietar al unei companii din domeniul producţiei de diamante

Cineastul rus Nikita Mihalkov, coproprietar al unei companii din domeniul producţiei de diamante

de Mediafax    |    19 Apr 2012   •   14:18
Cineastul rus Nikita Mihalkov, coproprietar al unei companii din domeniul producţiei de diamante

Cineastul rus Nikita Mihalkov a devenit coproprietar al companiei producatoare de diamante UralDiamond, una dintre primele zece companii din tara din acest sector, informeaza MEDIAFAX.

Nikita Mihalkov, sustinator fidel al administratiei de la Kremlin si director controversat al Uniunii cineastilor din Rusia, a achizitionat 10% din actiunile companiei UralDiamond, in conditiile in care ginerele sau, omul de afaceri Albert Bakov, controleaza deja 20% din actiuni impreuna cu un asociat, a raportat Interfax, fara alte precizari despre modul in care a fost efectuata tranzactia.

Compania UralDiamond, cu sediul la Celiabinsk, in Muntii Ural, face parte din primii zece producatori de diamante din Rusia. Profitul ei net a fost de 2.452 milioane de ruble (62,5 milioane de euro) in 2010.

Nikita Mihalkov detine printre altele si 60% din compania de productie cinematografica Trité si 7,5% din compania de telecomunicatii Bradbury Lab.

Castigator al premiului Oscar pentru film strain si al marelui premiu al juriului de la Cannes pentru lungmetrajul "Soare inselator", in 1994, dupa ce se remarcase cu "Ochi negri", cu Marcello Mastroiani, in 1987, si "Urga", in 1991, Nikita Mihalkov este un prieten apropiat al presedintelui rus Vladimir Putin.

Cele mai recente filme ale sale, inclusiv cele doua continuari ale filmului "Soare inselator", au fost desfiintate de criticii de film rusi si nu au avut succes pe plan international.

Cineastul rus are o reputatie controversata in Rusia.

Un proiect imobiliar la care a participat, ce viza construirea unui mare hotel in centrul istoric al Moscovei, a mobilizat, incepand din 2010, un numar mare de aparatori ai patrimoniului arhitectural moscovit.

Nikita Mihalkov, in varsta de 66 de ani, este fiul poetului sovietic Serghei Mihalkov, care, in timpul regimului lui Stalin, a compus versurile imnului sovietic. Nikita Mihalkov a compus in anii 2000, la rugamintea lui Vladimir Putin, o noua versiune a imnului national al Rusiei.

×
Subiecte în articol: film Moscova nikita mihalkov putin