x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cineva, în Kenya, se roagă pentru Obama. E Sarah, "bunica” din partea tatălui

Cineva, în Kenya, se roagă pentru Obama. E Sarah, "bunica” din partea tatălui

de Marina Constantinoiu    |    06 Noi 2012   •   18:07
Cineva, în Kenya, se roagă pentru Obama. E Sarah, "bunica” din partea tatălui
Sursa foto: TONY KARUMBA/AFP

Sarah Obama, bunica paternală a preşedintelui american Barack Obama, a ieşit câteva minute, marţi, din casa sa din micuţul sat Kogelo, din vestul Kenyei, pentru a se ruga pentru realegerea nepotului ei, relatează AFP.

"Mă rog pentru el, să-l ajute Dumnezeu”, a declarat ea jurnaliştilor care au improvizat o conferinţă de presă chiar în grădina casei sale. "Este o cursă foarte strânsă, aşa că mă rog pentru el. Dacă e să fie el alesul, Dumnezeu îl va lăsa să triumfe”, a adăugat aceasta, exprimându-se în limba sa, luo, după cum precizează France Presse. Doamna Sarah este mulţumită de activitatea lui Barack în calitate de preşedinte al SUA.

Sarah Obama împlineşte 90 de ani anul acesta şi este cea de-a treia soţie a bunicului paternal al lui Barack Obama. Ea nu are legătură de sânge cu preşedintele SUA, dar acesta din urmă a declarat de multe ori că o consideră pe "Mama Sarah” ca pe bunica sa.

În ajunul alegerilor americane, doamna Sarah Obama a rămas în majoritatea timpului închisă în casă, păzită de un poliţist 24 de ore din 24. Satul său, Kogelo, care se află la 60 de kilometri distanţă de lacul Victoria şi de principalul oraş al regiunii, Kisumu, şi-a schimbat faţa după alegerea acum patru ani în funcţia de preşedinte al SUA a lui Barack Obama. Şoseaua principală a fost asfaltată, iar satul primeşte acum curent electric şi apă curentă.

×