x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ciocniri la Paris în cursul unei demonstraţii a 'Vestelor galbene' împotriva reformei sistemului de pensii

Ciocniri la Paris în cursul unei demonstraţii a 'Vestelor galbene' împotriva reformei sistemului de pensii

29 Dec 2019   •   10:00
Ciocniri la Paris în cursul unei demonstraţii a 'Vestelor galbene' împotriva reformei sistemului de pensii

Protestatari faţă de reforma sistemului de pensii în Franţa s-au ciocnit sâmbătă în centrul Parisului cu forţele de ordine, care au recurs la gaze lacrimogene pentru a dispersa unele grupuri de demonstranţi, relatează Reuters.

'Veste galbene' - din mişcarea declanşată anul trecut împotriva creşterii costului vieţii - s-au alăturat unei manifestaţii de câteva mii de persoane împotriva reformei sistemului de pensii plănuite de guvern.

Poliţia a făcut uz de gaze lacrimogene împotriva protestatarilor în apropierea unor zone frecventat de turişti, precum Centrul Pompidou, unde unii demonstranţi au încercat să ridice baricade şi să le incendieze, şi au devastat o staţie de autobuz.

Ciocniri au avut loc şi în alte puncte ale demonstraţiei, deşi protestele s-au stins spre sfârşitul după-amiezii.

Jerome Rodrigues, o figură proeminentă a 'Vestelor galbene', a fost lovit la un ochi, deşi nu a fost imediat clar cum a fost rănit. Rodrigues a fost orbit la acelaşi ochi anul trecut în cursul unei alte demonstraţii.

Reţeaua de transport public a rămas perturbată pe cuprinsul Franţei şi la Paris în ultimul weekend din acest an, iar muncitorii de la căile ferate şi de la metrou au insistat că vor menţine presiunea asupra preşedintelui Emmanuel Macron pentru a abandona planul de reformă.

AGERPRES

×