x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cioloş, în SUA: Nu am discutat despre gazele de şist, au fost discuţii mai ales legate de exploatările offshore

Cioloş, în SUA: Nu am discutat despre gazele de şist, au fost discuţii mai ales legate de exploatările offshore

25 Mai 2016   •   22:30
Cioloş, în SUA: Nu am discutat despre gazele de şist, au fost discuţii mai ales legate de exploatările offshore

Trimisul special al AGERPRES, Doroteea Purcărea, transmite: Premierul Dacian Cioloş a declarat miercuri că discuţiile purtate în SUA pe domeniul energiei au fost legate mai ales de exploatările offshore, nemaifiind abordat subiectul gazelor de şist.

"Nu am discutat despre gazele de şist. Au fost, sigur, discuţii mai ales legate de exploatările offshore. Sunt companii americane care au astfel de proiecte şi i-am încurajat să continue astfel de proiecte, discutând mai ales de infrastructura de transport energetic pe care Guvernul are intenţia să o susţină, inclusiv acea conductă BRUA între România - Bulgaria - Ungaria - Austria, care ar lega Marea Neagră cu restul Europei, cât şi de celelalte proiecte de interconectare cu ţările vecine, care la fel ar crea anumite facilităţi pentru companiile care ar urma să exploreze gaze în Marea Neagră", a spus Cioloş, într-o conferinţă de presă la Ambasada României la Washington.

Potrivit prim-ministrului, "dacă aceste capacităţi vor fi valorificate, ar însemna că România ar putea în câţiva ani de zile să devină un exportator de energie, şi atunci toate aceste chestiuni legate de interconectări şi de capacitate de infrastructură de transport sunt esenţiale pentru aceste companii".

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: dacian ciolos gaze de sist sua offshore