x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Circulaţia auto din Milano, interzisă trei zile din cauza poluării atmosferice

Circulaţia auto din Milano, interzisă trei zile din cauza poluării atmosferice

23 Dec 2015   •   20:22
Circulaţia auto din Milano, interzisă trei zile din cauza poluării atmosferice

Autorităţile din Milano au luat miercuri decizia de a interzice în zilele de 28, 29 şi 30 decembrie circulaţia tuturor vehiculelor particulare în acest oraş din nordul Italiei pentru a combate astfel nivelul de poluare atmosferică situat peste limitele admise, transmite AFP.

Măsura este valabilă între orele 10.00 şi 16.00 şi vizează nu numai automobilele, ci şi motocicletele.

Pentru a asigura cetăţenilor posibilitatea de a se deplasa şi pentru a combate poluarea aerului, municipalitatea a instituit un bilet 'antismog' în valoare de 1,5 euro valabil o zi întreagă pe mijloacele de transport în comun.

Poluarea atmosferică s-a agravat în ultimele săptămâni în toate marile oraşe din Italia din cauza lipsei precipitaţiilor.

În această situaţie, autorităţilor locale din regiunea Lombardia, în care se găseşte şi Milano, li s-a cerut să renunţe la tradiţionalele focuri de artificii din noaptea de Revelion, iar la Roma s-a aplicat de mai multe ori măsura circulaţiei alternative, o zi pentru maşinile cu număr de înmatriculare par şi o alta pentru cele cu număr impar.

Autorităţile din Roma speră ca nivelul de poluare să scadă după ce elevii au intrat în vacanţă, dar nu exclud ca, dacă va fi cazul, să recurgă la interzicerea traficului rutier.

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: milano poluare