x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Clădire misterioasă pe Marte! Vezi cum arată construcţia.

Clădire misterioasă pe Marte! Vezi cum arată construcţia.

05 Iun 2011   •   05:58
Clădire misterioasă pe Marte! Vezi cum arată construcţia.

Dupa chipul uman identificat pe Marte, inca o descoperire pe Planeta Rosie incinge spiritele pasionatilor de mistere. Un barbat sustine ca a gasit pe Marte, cu ajutorul aplicatiei Google Earth, imagini care sugereaza o constructie. Materialul video postat pe YouTube are deja peste 200.000 de vizualizari.

David Martines este un american care sustine ca a descoperit o cladire aflata pe Marte, de culoare alba cu dungi rosii si albastre, scrie Daily Mail.

"Nu este un munte si nici stanca. Este o structura construita de cineva. Nu am facut eu asta, arat doar ce se vede pe Google Mars", a declarat Martines. "NASA nu vrea sa vorbeasca in aceasta privinta. Le-am trimis cateva mailuri, dar nu mi-au raspuns", a adaugat americanul.

In cazul in care privitorii nu sunt convinsi de descoperire, David Martines ii sfatuieste pe acestia sa verifice pe cont propriu, coordonatele respective: 49'19.73"N 29 33'06.53"W.

"Am descoperit-o din intamplare. Ii spun statia Alpha pentru ca presupun ca acolo traieste cineva sau a trait. Este o constructie destul de mare si pare a fi cilindrica. Poate fi o statie de alimentare. Sper sa nu fie o arma. Cine a construit-o sau a plantat-o acolo cu siguranta a facut-o cu un scop. Nu-mi pot sa cred ca cineva ar dori sa traiasca acolo. Sau ar putea apartine NASA, dar daca este asa nu inteleg de ce nu recunosc. Sau, la fel de bine, poate NASA habar nu are de aceasta constructie", a mai spus Martines.

MailOnline a incercat sa obtina un punct de vedere al NASA in legatura cu aceasta descoperire, insa fara succes.



"Chipul" de pe Marte

Pe 25 iulie 1976, sonda NASA Viking 1 trimite o imagine in care se evidentiaza o formatiune cu aspect de fata umana.

Imediat dupa ce a fost vazuta, publicul a inceput sa vorbeasca despre o fosta civilizatie martiana ce a lasat o dovada a existentei sale.

NASA a interpretat corect imaginea: este doar un deal, cu o forma neobisnuita, aspectul de fata umana fiind dat de modul in care cade lumina solara.

Bineinteles ca explicatia nu a convenit amatorilor de exatraterestri. Acestia au fost animati si de cateva formatiuni cu aspect de piramide.

Formatiunea se afla in regiunea numita Cydonia, o parte de tranzitie intre regiunile muntoase din sud si campiile din nordul planetei.

In aceasta regiune se afla multe dealuri si masive muntoase izolate.

La 22 iulie 2006, sonda Mars Express a realizat imagini de mare rezolutie in aceasta regiune. Concluzia: "Chipul" de pe Marte este o conglomeratie de fragmente de roca amestecate cu gheata. (V.M.)

×