x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Clădirea care va amesteca cerul cu pământul, Empire 88 Tower, în Vietnam

Clădirea care va amesteca cerul cu pământul, Empire 88 Tower, în Vietnam

15 Noi 2017   •   15:31
Clădirea care va amesteca cerul cu pământul, Empire 88 Tower, în Vietnam

Arhitectul din spatele celor mai impresionante clădiri din Asia a arătat planurile pentru un nou zgârie-nori, care speră că va schimba înfăţişarea celui mai mare oraş din Vietnam. Cu o punte de observare şi o grădină urbană amplasată la sute de metri de sol, ultimul proiect al lui Ole Scheeren va fi construit în centrul oraşului Ho Chi Minh, scrie CNN, care a primit şansa de a arunca o primă privire asupra proiectului.

Numit Empire City, complexul face parte dintr-un nou proiect de dezvoltare din Districtul 2, din care vor face parte trei clădiri conectate printr-o bază numită podium. Cu o înălţime de 333 de metri, cea mai mare clădire dintre cele trei, Empire 88 Tower, va deveni una dintre cele mai înalte clădiri din Vietnam, odată ce va fi terminată.

Deşi structura se va afla în mijlocul clădirilor urbane, aceasta a fost inspirată de geografia Vietnamului, a spus Scheeren. Arhitectul german a explicat că designul lui este menit să se “amestece” cu mediul tropical.

“Vrem să facem pământul să atingă cerul şi vice versa – să oglindim natura de pe pământ în cer şi să creem un moment foarte liric pentru clădire”, a afirmat acesta pentru CNN. “Vrem să dezvoltăm o reţea foarte intensă de spaţii publice – pe pământ, prin podium, dar şi să ridicăm o parte a energiei urbane în cer”.

Grădina ascunsă într-un zgârie-nori

Localizat pe o peninsulă în Saigon River, Empire City va comprima spaţii rezidenţiale, comerciale şi publice. Planurile iniţiale cuprind, de asemenea, un hotel şi un spaţiu de birouri, precum şi spaţii în aer liber pentru exerciţii ş socializare.

Una dintre caracteristicile cele mai impresionante, “Pădurea din Cer”, este o grădină urbană în partea de sus a clădirii. Partea de jos a clădirii, podiumul, o bază din care pleacă toate cele trei clădiri, va avea spaţii cu apă şi o abundenţă de plante.

×