x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Clanul Chavez -Stapan peste tara din tata-n fiu

Clanul Chavez -Stapan peste tara din tata-n fiu

de Delia Zahareanu    |    19 Feb 2007   •   00:00
Clanul Chavez -Stapan peste tara din tata-n fiu

Fiul: presedintele tarii. Fratele: primarul din Sabaneta. Tatal: guvernatorul provinciei Barinas cu capitala la Sabaneta. Insa povestea familiei Chavez nu se opreste la cei trei. Tot clanul este repartizat bine in "graficul" de functii.

Ca orice presedinte cu veleitati dictatoriale, Hugo Chavez nu si-a uitat familia, "ungandu-i" pe cei cinci frati si pe tatal sau cu demnitati in privincia de bastina a familiei sau prin tara, dupa cum relateaza cotidianul The New York Times. In rolul primarului din Sabaneta "joaca" fratele Anibal, iar in cel de guvernator, ales cu o majoritate de 74% dintre voturi in alegerile din 2005, Hugo de los Reyes Chavez. Expertii avertizeaza ca aceasta practica a lui Chavez creste substantial riscurile de abuzuri de putere si nepotism.

Pe langa primar si guvernator, fiindca familia e mare, presedintele venezuelean nu si-a uitat nici fratii ceilalti. Adan, "decanul de varsta" dintre progeniturile lui Hugo de los Reyes Chavez, a fost numit ambasador la Havana ca semn al recunostintei si al importantei pe care presedintele Venezuelei socialiste il acorda Cubei comuniste. Fireste, pentru ca provincia natala a familiei nu putea sa ramana doar o provincie oarecare, pentru ea s-a desemnat un secretar de stat. Cine ocupa postul, creat, de altfel, special pentru ocazie? Argenis Chavez, un alt frate al lui Hugo. Iar pentru bancherul familiei, fratele Adelis, exista intotdeauna posibilitatea ca el sa faca afaceri cu statul venezuelean, ca sa iasa in castig.

AMINTIRI VECHI. Cei care au copilarit cu Hugo Chavez spun acum despre familia lui ca este numita prin partile locului "familia regala din Barinas". Asta la mult timp dupa "era" in care clanul Chavez nici macar nu visa la palatul prezidential de la Caracas, fiind prea ocupat sa traiasca de pe o zi pe alta si sa aiba un acoperis deasupra capului.

×
Subiecte în articol: externe chavez