x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Clanul Kennedy, înrudit cu familia de Habsburg

Clanul Kennedy, înrudit cu familia de Habsburg

24 Mar 2009   •   00:00

Un american de 63 de ani, de origine austriacă, este "veriga" ce leagă celebrul clan Kennedy de familia marelui duce Otto de Habsburg. Inedita înrudire se datorează relaţiei pe care fostul preşedinte ale SUA, John F. Kennedy, a avut-o cu Elisabeth Hortenau, o imigrantă austriacă, al cărei tată era fiul nelegitim, dar recunoscut al lui Otto de Habsburg, relatează cotidianul vienez Kurier, preluat de Agerpres.



AMOR NEBUN. JFK şi Elisabeth, al cărui nume actual este Lisa Lanett, s-au cunoscut în Phoenix, Arizona, pe când Kennedy era ofiţer în marina SUA. "Am fost împreună la Miami şi la New York şi am petrecut o săptămână în Cuba. În primăvara lui '45 mi-am dat seama că sunt însărcinată. M-am dus la Kennedy să-i spun şi el m-a cerut în căsătorie", a povestit Lisa, care a mai adăugat că a refuzat propunerea, deoarece deja avea la activ un mariaj eşuat. Ea a subliniat însă că a păstrat legătura cu Kennedy şi după căsătoria acestuia cu Jacqueline, în 1953. "Am continuat să ne vedem şi după ce el şi-a început cariera politică şi a devenit senator de Massachusetts. Kennedy şi-a asumat chiar cheltuielile academiei militare din Peekskill, lângă New York, frecventată de fiul nostru Tony", a mai spus Lisa.

Spusele femeii sunt confirmate, punct cu punct, de fiul său, Tony Bohler, acum în vârstă de 63 de ani. "În copilărie, mama mea îmi spunea că tatăl meu era un mexican, Juan del Porto, dar eu am avut întotdeauna îndoieli, pentru că aspectul meu nu avea nimic din trăsăturile mexicane", a relatat Tony. El a aflat identitatea tatălui său în urmă cu circa 30 de ani, când Lisa i-a explicat cum l-a cunoscut şi cum s-a îndrăgostit de JFK.

Povestea a fost confirmată pentru Kurier şi de văduva unui medic vienez, care o cunoaşte pe Lisa Lanett de peste 20 de ani. "O cunosc bine pe Lisa şi sunt sigură în proporţie de sută la sută că spune adevărul", a relatat prietena ei.

Din pasiunea fulgerătoare s-a născut un fiu, Tony, care acum are 63 de ani şi este comerciant de artă în California. Cel care a jucat rolul de "mediator" a fost indirect dictatorul nazist Adolf Hitler prin "Anschluss-ul" său, anexarea Austriei, eveniment ce a determinat-o pe frumoasa şi foarte tânăra Elisabeth Hortenau, născută în 1921, la Hinterbrühl, în apropiere de Viena, să emigreze în SUA. Aici, în cursul vieţii sale "a colecţionat" şase soţi, dar i-a spus "nu" viitorului preşedinte, care a vrut să se însoare cu ea după ce a aflat că a lăsat-o însărcinată.

Chiar doamna, care acum poartă cu "eleganţă vieneză" numele american de Lisa Lanett, potrivit publicaţiei italiene, a fost cea care a spus povestea cotidianului austriac, una deosebită, deoarece Lisa este nepoata ultimului împărat al Austriei, Karl von Habsburg, urcat pe tron după moartea lui Franz Joseph, la 21 noiembrie 1916, îndepărtat de pe tron doi ani mai târziu în urma prăbuşirii imperiului. Tatăl d-nei Lanett, Alfred, era fiul nelegitim, dar recunoscut, al marelui duce Otto de Habsburg, tatăl ultimului kaiser austriac.

"Mă aflam la Roma cu mama mea, când Hitler a invadat Austria", a povestit Lisa pentru Kurier, "şi în acel moment am decis să nu ne mai întoarcem acasă, ci să emigrăm în SUA. După o căsătorie de scurtă durată cu un mexican, m-am mutat în Phoenix, Arizona, unde mama mea gestiona un motel, Monterey Lodge, în care în timpul războiului a locuit un tânăr ofiţer de marină pe nume John F. Kennedy".

Kennedy se afla în capitala Arizonei pentru a se supune tratamentului unui medic local, dr. Lahey, după ce a fost declarat "inapt pentru serviciul militar", în urma a două operaţii la coloană, în noiembrie 1944. La 2 august 1943, viitorul preşedinte a fost rănit grav în urma unei acţiuni de război în Pacific, împotriva japonezilor, în timp ce se afla la comanda motovedetei "PT 109".


×
Subiecte în articol: externe lisa Kennedy