x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Clauza absurda - Tot nu vom fi pregatiti

Clauza absurda - Tot nu vom fi pregatiti

de Maria Toader    |    13 Apr 2006   •   00:00
Clauza absurda - Tot nu vom fi pregatiti

Amanarea cu un an a aderarii Romaniei si Bulgariei nu le va face catusi de putin sa progreseze intr-un ritm mai alert, considera un europarlamentar german.

Oricate clauze de salvgardare sectoriale sau de amanare ar activa Uniunea Europeana atat in cazul Romaniei, cat si al Bulgariei, cele doua state tot nu vor fi complet pregatite sa se integreze in structura comunitara, a declarat eurodeputatul german Klaus Haensch. Intr-un interviu acordat postului de radio Deutsche Welle, social-democratul a catalogat "faimoasa" clauza de salvgardare care poate duce la amanarea cu inca un an a aderarii celor doua tari drept insuficienta si "absurda" avand in vedere ca "aderarea va deveni efectiva dupa trecerea unei anumite perioade de timp, indiferent daca cele doua candidate sunt bine pregatite sau nu".

CONVINGERI. Oficialul european s-a declarat, de altfel, convins ca Romania si Bulgaria nu vor reusi sa aplice pana la sfarsitul acestui an recomandarile Executivului de la Bruxelles. "Bulgaria si Romania trebuie sa faca eforturi mai mari inaintea unei aderari reusite", a spus Haensch, adaugand ca rezultatele in lupta impotriva coruptiei nu se ridica in prezent la inaltimea asteptarilor autoritatilor europene.

In ceea ce priveste raportul de monitorizare din luna mai, Haensch, membru al Comisiei pentru Afaceri Externe a Parlamentului European, considera ca atunci trebuie luata decizia finala asupra datei de aderare a Romaniei si Bulgariei, astfel incat autoritatile din cele doua state sa aiba timp necesar pentru "a se acorda", relateaza Agentia de presa Novinite.

×
Subiecte în articol: externe