x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Clint Eastwood, erou şi în viaţa reală. Actorul a salvat viaţa unui bărbat, în timpul unei recepţii în California (VIDEO)

Clint Eastwood, erou şi în viaţa reală. Actorul a salvat viaţa unui bărbat, în timpul unei recepţii în California (VIDEO)

09 Feb 2014   •   09:55
Clint Eastwood, erou şi în viaţa reală. Actorul a salvat viaţa unui bărbat, în timpul unei recepţii în California (VIDEO)

Clint Eastwood, celebru pentru rolurile sale de justiţiar în filme, este erou şi în viaţa reală: cineastul american a salvat, în timpul unei recepţii în California, viaţa unui conviv care se sufoca, punând în practică manevra Heimlich, informează AFP.

"Clint mi-a salvat viaţa", a declarat Steve John pentru Carmel Pine Cone, publicaţia oraşului californian Carmel, unde actorul a fost primar.

În timpul unei recepţii din această săptămână cu ocazia unui turneu de golf, bărbatul vorbea în timp ce mânca, moment în care o bucată de brânză i-a rămas în gât. "Dintr-o dată, nu mai puteam să respir", a povestit Steve John, organizator al turneului de golf.

"Clint a venit în spatele meu şi a ştiu exact ce să facă", a adăugat el.

Actorul şi regizorul în vârstă de 83 de ani a povestit pentru publicaţia citată că a văzut în privirea lui Steve John "panica celor care se văd murind. Am dat trei lovituri bruşte, şi a ieşit. Apoi i-am dat să bea un pahar mare cu apă şi cu puţină zeamă de lămâie".

"Inspectorul Harry", numele unuia din cele mai cunoscute personaje ale sale, a mărturisit că nu practicase niciodată manevra Heimlich, "decât ca exerciţiu".

Manevra constă în a te plasa în spatele unei persoane care se sufocă şi a apăsa brusc pe abdomen, în zona stomacului.

×