x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Clovnul miliardar zboară în spaţiu

Clovnul miliardar zboară în spaţiu

30 Sep 2009   •   00:00

Canadianul Guy Laliberté, fondatorul Cirque du Soleil, a decolat către Staţia Spaţială Internaţională (ISS) miercuri, de pe cosmodromul Baikonur din Kazahstan, la bordul unei capsule spaţiale Soyuz, alături de un astronaut rus şi un altul american.



Potrivit AFP, al şaptelea turist în spaţiu, Guy Laliberté, este însoţit în această misiune de astronauţii rus Maxim Suraiev şi american Jeffrey Williams. Cei trei au urcat la bordul vehiculului spaţial cântând "Mammy blue, Mammy blue".

Marţi, Guy Laliberté a declarat presei internaţionale că "i-a gâdilat" pe cei doi colegi în timpul antrenamentului şi a promis că o va face din nou, în spaţiu, în timp ce aceştia vor dormi. El va lansa totodată, de la bordul ISS, "un poem către umanitate" dedicat rezervelor de apă ale Terrei, lansare ce va fi urmată de un "eveniment artistic planetar", prezentat în 14 oraşe de pe cinci continente.

Guy Laliberté, fost artist de circ, situat pe poziţia 261 în topul celor mai bogaţi oameni din lume alcătuit de revista Forbes, are o avere estimată la 2,5 miliarde de dolari. Compania Cirque du Soleil a fost înfiinţată în 1984. În prezent, ea numără peste 4.000 de angajaţi, dintre care peste 1.000 sunt artişti profesionişti de circ provenind din peste 40 de ţări, inclusiv România.

În prezent, un voiaj în spaţiu costă circa 35 de milioane de dolari. (MFM)

×
Subiecte în articol: externe