x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe CM 2014. Refugiat în ambasada Ecudorului la Londra, Assange se declară fan al ţării care i-a acordat azil politic

CM 2014. Refugiat în ambasada Ecudorului la Londra, Assange se declară fan al ţării care i-a acordat azil politic

19 Iun 2014   •   11:15
CM 2014. Refugiat în ambasada Ecudorului la Londra, Assange se declară fan al ţării care i-a acordat azil politic

Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, refugiat de doi ani la ambasada Ecuadorului din Londra, a dezvăluit miercuri că urmăreşte Cupa Mondială de fotbal în ciuda problemelor de recepţie şi că susţine echipa acestei ţări sud-americane, care i-a acordat azil politic.

"Mă uit la Cupa Mondială, chiar dacă recepţia este destul de dificilă. Poate că asta face mai dificilă şi captarea de către microfoane prin ziduri", a declarat australianul într-o audio-conferinţă de presă, organizată cu o zi înainte să se împlinească doi ani de la sosirea sa în ambasadă.

Întrebat cu ce echipă ţine, el a răspuns: "Desigur Ecuadorul, fără nicio îndoială, merită să câştige Cupa Mondială". Această ţară "are o echipă cât se poate de corectă", a adăugat Assange, care crede totuşi că brazilienii sunt "învingătorii cei mai probabili".

Fondatorul WikiLeaks nu va susţine deloc echipa ţării sale, care a întâlnit miercuri Olanda, pentru că guvernul australian nu i-a "oferit niciun fel de asistenţă" pentru a-l ajuta de când a găsit refugiu în ambasadă.

Julian Assange s-a refugiat la ambasada Ecuadorului de la Londra în încercarea de a scăpa de o extrădare către Suedia, unde este căutat pentru a fi cercetat pentru presupuse agresiuni sexuale pe care el le neagă.

×