x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe CNN anunţă demisia iminentă a premierului elen Georgios Papandreou

CNN anunţă demisia iminentă a premierului elen Georgios Papandreou

06 Noi 2011   •   13:14
CNN anunţă demisia iminentă a premierului elen Georgios Papandreou
UPDATE: Sedinta de guvern programata duminica seara va fi, potrivit CNN, ultima condusa de premierul Papandreou. Un purtator de cuvant al Partidului Socialist, de guvernamant, a anuntat ca Papandreou va demisiona imediat dupa anuntarea unui guvern de uniune nationala.

Opozitia elena a conditionat deja sustinerea noului guvern de demisia premierului, presa elena vehiculand deja doua nume, Petros Moliviatis si Loukas Papaimos, pentru postul de prim-ministru.

Noul guvern va avea viata scurta, potrivit televiziunii de stat de la Atena, urmand sa functioneze doar in urmatoarele patru luni, pana la organizarea de alegeri anticipate.

Antonis Samaras, liderul principalului partid de opozitie din Grecia, Noua Democratie, o formatiune de dreapta, a declarat duminica, dupa intalnirea cu seful statului, Karolos Papoulias, ca premierul grec Georgios Papandreou trebuie sa demisioneze pentru a debloca situatia in ceea ce priveste gasirea unei solutii pentru rezolvarea crizei politice.

'Atat timp cat Papandreou nu decide ce va face, el este un obstacol in calea oricarei solutii. Eu sunt decis sa-mi aduc sprijinul, daca el demisioneaza totul isi va urma cursul', a declarat Samaras, presat de puterea de la Atena sa contribuie la formarea unui guvern de uniune nationala pentru salvarea tarii din criza.

'Fiecare trebuie sa-si asume responsabilitatile, trebuie sa trimitem un mesaj de stabilitate si de incredere spre exterior, un mesaj de stabilitate si de normalitate spre interior', a mai spus Samaras dupa intalnirea cu seful statului, care a cerut liderilor politici din tara sa puna capat incertitudinii si sa ajunga la un acord pentru formarea unui guvern de uniune nationala.

×