x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Coadă pe 13 km la graniţa bulgaro-turcă. Traficul greu la Kapitan Andreevo este blocat

Coadă pe 13 km la graniţa bulgaro-turcă. Traficul greu la Kapitan Andreevo este blocat

08 Oct 2013   •   20:31

Traficul greu prin cel mai mare punct de frontieră între Bulgaria şi Turcia, Kapitan Andreevo, este blocat, marţi după-amiază, şirul de autocamioane - din Bulgaria, România, Polonia şi alte ţări - care aşteaptă pe teritoriul bulgăresc ajungând la cel puţin 13 kilometri.

Turcii se simt discriminaţi
Circulaţia este blocată de câţiva şoferi de camioane turci care protestează la adresa controlului la care sunt supuşi de autorităţile bulgare, potrivit corespondentului agerpres.ro, Ivan Radev. Transportatorii turci susţin că sunt discriminaţi de inspectorii din agenţia bulgară de transport rutier care opresc numai camioanele turceşti pentru control.

Tratament egal pentru români, turci, unguri
Dimităr Dimitrov, proprietar al unei companii de transport bulgare, a declarat pentru agenţia Focus că acest lucru nu este adevărat şi că şoferii din alte ţări precum Bulgaria, România şi Ungaria sunt supuşi aceluiaşi control ca şi colegii lor turci.
În acelaşi timp, Ministerul bulgar al Transporturilor a cerut marţi ca autorităţile turce să respecte regulile internaţionale cu privire la transportul rutier de mărfuri. Ministerul bulgar susţine că sunt cazuri în care camioane bulgăreşti sunt reţinute abuziv la punctele de trecere a frontierei cu Turcia şi nu pot plea decât după ce şoferii nu plătesc o sumă de 3.000 de euro.

Războiul transportatorilor
Acesta este doar ultimul episod din războiul între transportatorii bulgari şi turci, fiecare dintre cele două grupuri susţinând că autorităţile din statul vecin îl discriminează în favoarea transportatorilor autohtoni. În urmă cu câteva luni, frontiera bulgaro-turcă a fost blocată de mai multe ori de şoferii bulgari de camioane.


×