x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Consumul de COCAINĂ, un obicei frecvent în Parlamentul britanic. Urmele drogului, descoperite şi pe capacele de toaletă

Consumul de COCAINĂ, un obicei frecvent în Parlamentul britanic. Urmele drogului, descoperite şi pe capacele de toaletă

15 Iul 2013   •   13:35
Consumul de COCAINĂ, un obicei frecvent în Parlamentul britanic. Urmele drogului, descoperite şi pe capacele de toaletă

Consumul de cocaină este un obicei frecvent în clădirea Parlamentului britanic, urme de cocaină fiind descoperite în nouă dintre toaletele instituţiei, informează publicaţia The Sun.

Reporterii ziarului, care au primit un pont de la o sursă din interior, au pătruns în toaletele Parlamentului unde publicul nu are acces, având la ei truse care detectează urmele de cocaină.

Urmele drogului de mare risc au fost găsite în nouă cabine de toaletă, pe capacul closetelor, pe suportul de hârtie igienică sau în sala chiuvetelor, pe uscătorul de mâini.

Trusele folosite de reporteri sunt similare cu cele folosite de poliţişti sau vameşi şi au o acurateţe de 95%.

Toaletele respective se aflau la câţiva metri de birourile diferitelor comisii ale Parlamentului britanic.

Pe capacul unuia dintre closete au fost găsite nu doar urmele unor "liniuţe" de cocaină, dar şi semne mai vechi ale unor tăieturi de lamă, semn că drogul a fost mărunţit în prealabil.

Potrivit reporterilor The Sun, toaletele sunt curăţate zilnic, semn că drogurile au fost consumate cu câteva ore înainte ca testele să fie făcute, ceea ce ar sugera că prizarea de cocaină în această instituţie este un obicei frecvent.

Robert Oxley, preşedintele ONG-ului britanic "Alianţa Contribuabililor", spune că această dezvăluire este o nouă pată pe obrazul parlamentarilor, după ce acum câteva zile aceştia au votat creşterea propriilor salarii cu 11% (echivalentul a 7.500 de lire sterline pe an).

"Este îngrijorător. Salariile în Westminster sunt şi aşa suficient de ameţitoare, ce mai lipsea e ca şi ocupanţii să fie ameţiţi".

The Sun a înaintat deja un dosar cu probe către poliţie în vederea unei investigaţii.

Un purtător de cuvânt al Parlamentului spune, însă, că nu există probe că parlamentarii ar fi cei care au prizat cocaină în toalete.

"Suntem vizitaţi anual de peste un milion de oameni, este imposibil să ştim cine ar fi implicat în această activitate", a declarat acesta. The Sun susţine, însă, că probele au fost efectuate în toaletele la care publicul care vizitează clădirea Parlamentului nu are acces.

Britanicii sunt cei mai mari utilizatori de cocaină din Europa, cu peste un milion de consumatori. Un gram de cocaină se vinde aici cu 42 de lire sterline, echivalentul a aproximativ 215 lei. 

×
Subiecte în articol: cocaina parlament britanic the sun