x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Colosseum-ul din Roma, iluminat pentru turista americană violată de un român

Colosseum-ul din Roma, iluminat pentru turista americană violată de un român

de Carmen Plesa    |    18 Feb 2011   •   12:37
Colosseum-ul din Roma, iluminat pentru turista americană violată de un român

În această seară Colosseum-ul din Roma va fi iluminat pentru turista americană care a fost violată de un român. Iniţiativa aparţine primarului capitalei italiene, Gianni Alemanno, şi vine după o decizie luată încă de anul trecut de autorităţile locale, în scopul de a atrage atenţia asupra episoadelor de violenţă ale căror victime sunt femeile.

“În această seară Colosseum-ul va fi iluminat pentru a aminti de violenţa a cărei victimă a fost o turistă americană, în urmă cu câteva zile. Decizia adoptată de consiliul orăşenesc în noiembrie anul trecut are scopul de a face lumină în cazurile de abuzuri asupra femeilor şi de a evita ca acest gen de incidente sărămână în umbră.  E vorba despre un gest simbolic, dar important”, a spus Alemanno, citat de Il Messaggero.

Reprezentanţii PD, partid de opoziţie, au atras atenţia că Roma a devenit un oraş din ce în ce mai nesigur, mai periculos şi mai intolerant pentru femei. Totodată, Micaela Campana a criticat actuala administraţie că s-a folosit de tema siguranţei oraşului, în campania electorală, dar că nu a făcut nimic în acest sens.

“Administratia e alături de turista americană în cazul agresiunii suferite în urmăcu două zile şi îşi confirmă disponibilitatea de a-i furniza asistenţa psihologicănecesară pentru a depăşi, în limitele posibilului, acest moment dificil. Îi mulţumim cetăţeanului care a ajutat tânără şi a însoţit-o la poliţie pentru a-l denunţa pe agresor poliţiştilor a căror intervenţie rapidă a dus la identificarea presupusului agresor”, a spus ieri şi Sveva Belviso, consilierul Romei pentru Politici sociale. Acesta i-a criticat pe politicienii care se folosesc de un asemenea incident în scopuri electorale.

O turistă americană în vârstă de 27 de ani susţine că a fost violată de un român, în seara de 15 februarie. Bărbatul de 29 de ani a abordat-o într-o piaţădin Roma, unde americanca făcea cumpărături şi s-a prezentat drept “Giulien”. Cei doi au petrecut câteva ore plăcute împreună, potrivit jurnaliştilor italieni, iar apoi americanca i-a spus românului că e în căutarea unui loc în care să doarmă. Au mers împreună cu un mijloc de transport în comun şi au coborât la parcul Villa Borghese. Ajunşi în parc, românul ar fi tras-o pe americancă într-o statţie de electricitate şi, sub ameninţare, a violată. Tânără a reuşit să scape după o vreme şi a cerut ajutorul unui bărbat, care a condus-o la comisariatul Viminale.

Poliţiştii l-au găsit pe român în aceeaşi staţie de electricitate unde s-ar fi petrecut violenţa şi l-au arestat.

Românul, care nu are domiciliu stabil şi a fost caracterizat de jurnaliştii italieni drept “un om al străzii”, va trebuie să răspundă în justiţie la acuzaţia de violenţă sexuală.

×