x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Comandouri britanice în Libia? - video.

Comandouri britanice în Libia? - video.

30 Mai 2011   •   20:01
Comandouri britanice în Libia? - video.

Televiziunea Al Jazeera a postat o inregistrare video care surprinde prezenta intr-o tabara a rebelilor libieni a unui grup de sase europeni, ce par soldati occidentali, posibil membri SAS, trupe de comando britanice, potrivit postului arab.

Purtand ochelari de soare si imbracaminte specific araba, barbatii se feresc atunci cand isi dau seama ca sunt filmati, Al Jazeera presupunand ca este vorba de vorba de un grup de soldati ce pregatesc terenul pentru sosirea elicopterelor de lupta care vor participa la operatiunile din Libia.

Pe de alta parte, prezent la Varna, unde participa la o reuniune NATO, amiralul american Samuel Locklear, comandantul militar al operatiunilor din Libia, a refuzat, conform Daily Mail, sa confirme prezenta trupelor occidentale la sol, ceea ce ar contravine rezolutiei ONU care permite operatiuni militare impotriva regimului de la Tripoli exclusiv pe cale aeriana si maritima.

Totusi, Locklear a lasat sa se inteleaga ca “un mic numar de miltari ar putea fi detasat la sol la un moment dat, pentru a ajuta la eforturile indreptate impotriva regimului Gaddafi'. Iar, potrivit inregistrarii Al Jazeera, acel moment a sosit.

×
Subiecte în articol: libia comando rebeli