x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Comisarul Dacian Cioloş în Mongolia

Comisarul Dacian Cioloş în Mongolia

de Dan Tomozei    |    21 Iul 2013   •   17:26
Comisarul Dacian Cioloş în Mongolia

Comisarul european pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, Dacian Cioloş, a efectuat, zilele trecute, o vizită în Mongolia pentru a discuta posibilitatea cooperării în domeniul agriculturii durabile, securităţii alimentare şi dezvoltării rurale între Uniunea Europeană şi autorităţile naţionale mongole.

Potrivit comisarului, UE doreşte consolidarea relaţiilor bilaterale în domeniul agriculturii pentru a găsi modalităţi pentru asigurarea securităţii alimentare concomitent cu conservarea resurselor naturale şi cu combaterea degradării solului. "De asemenea, suntem gata să împărtăşim experienţa noastră în ceea ce priveşte dezvoltarea zonelor rurale, protejând în acelaşi timp comunităţile, peisajele rurale şi stilul de viaţă tradiţional", a afirmat comisarul Cioloş.

Pe pagina de Facebook a comisarului Cioloş au fost postate o serie de imagini din timpul unei vizite făcute la o familie tradiţională de mongoli, unul dintre detaliile care atrag atenţia fiind panoul foto-voltaic şi antena parabolică prezente în stepă.

De luni, comisarul european Dacian Cioloş va începe o vizită oficială în China unde, potrivit agendei postate pe pagina Comisiei Europene, va avea întâlniri cu vice-premierul Wang Yang, cu ministrul Agriculturii, Han Changfu, cu ministrul Zhi Shuping, şef al Administraţiei Generale chineze a controlului calităţii, inspecţie şi carantină, cu ministrul Zhang Mao, şeful Administraţiei de Stat pentru Industrie şi Comerţ (SAIC) şi cu Li Jiayang, preşedintele Academiei Chineze de Ştiinţe Agricole.

×
Subiecte în articol: dacian ciolos comisar mongolia