x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Comisarul-problema s-a retras din echipa

Comisarul-problema s-a retras din echipa

01 Noi 2004   •   00:00

"Oaia neagra" a viitoarei Comisii Europene, italianul Rocco Buttiglione, si-a anuntat retragerea din echipa propusa de Jose Manuel Durao Barroso. Prezenta lui Buttiglione in componenta viitorului Executiv al Uniunii Europene (UE) a provocat critici dure din partea parlamentarilor europeni, dupa ce italianul a facut declaratii controversate cu privire la homosexualitate si la rolul femeii in societate.

IRINA CRISTEA

Aceste critici au culminat, saptamana trecuta, cu amanarea votului de investitura a Comisiei, situatie fara precedent in UE. Presedintele viitoarei Comisii si-a retras atunci echipa, promitand ca va lua in calcul o remaniere serioasa.

"VICTIMA". Sambata, Rocco Buttiglione, un prieten apropiat al Papei Ioan Paul al II-lea, a anuntat ca se retrage pentru a face posibila investitura Comisiei. Vizibil emotionat, Buttiglione s-a aparat si in al doisprezecelea ceas de acuzatiile care i s-au adus. "Nu sunt un adversar al drepturilor omului, ci un militant in favoarea lor. Sunt o victima nevinovata a unei campanii bine puse la punct", a spus italianul care urma sa detina postul de comisar european pentru Justitie si Afaceri Interne.

×
Subiecte în articol: externe