x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Comisia Europeană: Grecia TREBUIE să rămână în zona euro

Comisia Europeană: Grecia TREBUIE să rămână în zona euro

06 Iul 2015   •   14:59
Comisia Europeană: Grecia TREBUIE să rămână în zona euro
Sursa foto: Valdis Dombrovskis / Foto: wsj.com

Grecia trebuie să rămână în zona euro, a declarat vicepreşedintele Comisiei Europene (CE), Valdis Dombrovskis, care adaugă că stabilitatea zonei euro nu este periclitată.

"Locul Greciei este în această zonă europeană. Criza din această ţară nu ameninţă stabilitatea fincanciară a întregii zone euro. Avem la dispoziţie toate instrumentele necesare să asigurăm echilibrul, inclusiv un fond de peste 500 de miliarde de euro", spune Dombrovskis,citat de Antena 3.

Cu toate acestea, oficialul recunopaşte că abisul dintre Grecia şi celelalte ţări euro s-a adâncit şi mai mult, după ce elenii au votat împotriva adoptării propunerilor înaintate de creditorii internaţionali.
Rezultatul referendumului de ieri va slăbi poziţia de negociere a Atenei în faţa forurilor de credit, sunt de părere reprezentanţii CE.

Membrii zonei euro se vor întruni de urgenţă mâine, când vor analiza situaţia provocată de referendumul din Grecia. Preşedintele Uniunii Europene, Donald Tusk, şi preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, sunt aşteptaţi să ţină un discurs în faţa Parlamentului European de la Strasbourg.

Dombrovskis a refuzat să comenteze demisia ministrului de Finanţe grec, Yanis Varoufakis.

"Demisia ministrului grec de Finanţe şi desemnarea succesorului său reprezintă strict o problemă internă a Greciei", a punctat oficialul CE.

×