x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Comisii = Aviz favorabil pentru noii ambasadori

Comisii = Aviz favorabil pentru noii ambasadori

de George Daniel Ripa    |    19 Oct 2007   •   00:00

Membrii Comisiilor pentru politică externă din Senat şi Camera Deputaţilor au acordat ieri aviz favorabil mai multor propuneri venite din partea Ministerului Afacerilor Externe pentru posturile de ambasadori vacante in SUA, Bosnia-Herţegovina, Italia şi Kazahstan.

Astfel, Adrian Vieriţa, propus pentru postul de ambasador al Romăniei la Washington, a primit aviz favorabil din partea comisiilor pentru politică externă din cele două camere.


COMENTARII. Au mai primit aviz favorabil Răzvan Rusu, nominalizat pentru postul de ambasador al ţării noastre la Roma, Daniel Banu, propus pentru postul din Bosnia-Herţegovina, şi Emil Rapcea, nominalizat pentru postul de ambasador in Kazahstan. Răzvan Rusu a declarat senin in faţa comisiilor că nu cunoaşte limba italiană, insă a dovedit că are calităţi "diplomatice" cănd şi-a insuşit fără să clipească criticile lui Mircea Geoană, care i-a recomandat să inveţe italiana căt mai repede. "Kazahstan deţine 99 de elemente din tabelul lui Mendeleev, din cele 110", a declarat Emil Rapcea, care a dovedit astfel că s-a interesat măcar pe Google despre ţara in care va reprezenta Romănia. In ceea ce il priveşte pe Daniel Banu, acesta s-a declarat fericit că ţara in care pleacă are şanse mari de a se alătura Romăniei in NATO şi UE.

×
Subiecte în articol: externe