x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Companiile lui Donald Trump au datorii cumulate de sute de milioane de dolari

Companiile lui Donald Trump au datorii cumulate de sute de milioane de dolari

20 Aug 2016   •   20:19
Companiile lui Donald Trump au datorii cumulate de sute de milioane de dolari

Companiile lui Donald Trump au o datorie cumulată de cel puţin 650 de milioane de dolari, mai mult decât dublul sumei anunţate de candidatul republican în cadrul campaniei sale prezidenţiale, scrie sâmbătă New York Times, relatează AFP.

Publicaţia a apelat la un institut specializat în studierea pieţei imobiliare pentru a strânge date cu privire la proprietăţile magnatului, în special asupra clădirilor sale de birouri şi a terenurilor de golf.

Se pare că, în plus faţă de 650 de milioane de dolari datorii, o "parte substanţială" a averii lui Donald Trump depinde de trei acorduri cu parteneri care au semnat pentru împrumuturi în valoare totală de 2 miliarde de dolari.

În cazul în care aceste împrumuturi nu sunt rambursate, Donald Trump nu va fi tras la răspundere, însă valoarea investiţiilor realizate în comun va scădea, precizează New York Times.

Miliardarului îi place să insiste asupra succesului afacerilor sale, prezentându-şi reuşita drept o garanţie a capacităţilor sale de a conduce Statele Unite. El susţine că are o avere de 10 miliarde de dolari, o sumă contestată însă de numeroşi experţi.AGERPRES

×
Subiecte în articol: donald trump datorii companii