x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Compozitorul Michel Legrand va fi înmormântat vineri la Paris

Compozitorul Michel Legrand va fi înmormântat vineri la Paris

28 Ian 2019   •   17:44
Compozitorul Michel Legrand va fi înmormântat vineri la Paris

 Funeraliile compozitorului francez Michel Legrand, un maestru al muzicii de film, recompensat cu trei premii Oscar, vor avea loc vineri, la Paris, la ora locală 11:30 (10:30 GMT), şi vor fi urmate de un omagiu public organizat într-un teatru parizian, a anunţat luni agentul său de presă, citat de AFP. 

Ceremonia religioasă se va desfăşura la Catedrala ortodoxă Saint-Alexandre-Nevsky, în prezenţa familiei şi a prietenilor apropiaţi ai muzicianului, care a murit sâmbătă la vârsta de 86 de ani. 

Michel Legrand a devenit celebru graţie coloanelor sonore ale filmelor "Yentl", cu Barbra Streisand", "Un ete 42" şi "L'affaire Thomas Crown", dar şi pentru două comedii musicale de Jacques Demy, "Les Parapluies de Cherbourg" şi "Les Demoiselles de Rochefort", care au marcat începuturile carierei actriţei Catherine Deneuve. 

După slujba din catedrală, un omagiu public îi va fi adus la Teatrul Marigny, aflat în apropiere de Champs Elysees, unde se joacă în prezent o adaptare după "Peau d'ane", un alt film de Jacques Demy, tot cu Catherine Deneuve, a cărui coloană sonoră a fost compusă de Michel Legrand. 

Artistul va fi apoi înhumat la ora locală 16:30 la cimitirul parizian Pere Lachaise, unde publicul larg va putea să asiste şi să îşi ia adio de la renumitul muzician. 

O carieră de peste 50 de ani şi numeroase succese i-au adus compozitorului francez renume mondial şi trei premii Oscar - pentru cântecul "Les moulins de mon coeur" extras de pe coloana sonoră a filmului "L'affaire Thomas Crown" (1969) şi pentru coloanele sonore ale filmelor "Un ete 42" (1972) şi "Yentl" (1984). 

A fost mai întâi acompaniator la pian şi aranjor pentru cântăreţi, colaborând cu unii dintre cei mai renumiţi din lume, precum Miles Davis, Ray Charles, Frank Sinatra, Charles Trenet şi Edith Piaf.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: michel legrand inmormăntare