x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Concert rock în Afganistan! Vezi cât de rebeli sunt spectatorii şi cum e sound-ul unei trupe afgane (VIDEO)

Concert rock în Afganistan! Vezi cât de rebeli sunt spectatorii şi cum e sound-ul unei trupe afgane (VIDEO)

07 Oct 2011   •   16:29
Concert rock în Afganistan! Vezi cât de rebeli sunt spectatorii şi cum e sound-ul unei trupe afgane (VIDEO)

Rock-ul a fost ingropat in Afganistan vreme de 30 de ani. Parul lung si muzica zgomotoasa au fost catalogate drept manifestari ale decadentei spirituale a vestului si un adevarat izvor de desfranare de catre rigidida lege islamica, impusa de regimul taliban in anii '80.
Si totusi, , chiar daca e vorba despre Afganistan, rock-ul nu moare niciodata!
Cateva sute de tineri au asistat la primul concert rock care a avut loc in Afganistan dupa 30 de ani, au savurat, cu o usoara timidicate, ritmul bateriei, sunetul puternic al bass-ului si solo-urile de chitara prezente in melodiile cantate pe scena de formatii din Australia, Uzbekistan, Kazahstan si Afganistan.

Chiar daca forma de desfasurare a fost una speciala, organizatorii caracterizand evenimentul ca fiind o imbinare fericita a muzicii rock si a puternicelor valori morale si religioase ale tinerilor afgani, printre masurile luate fiind interzicerea consumului de alcool, concertul a adus la Kabul fani din toate colturile tarii, chiar si din locurile in care magazinele de muzica continua sa fie atacate cu pietre, iar cei care poarta parul mai lung, tunsi in piata publica.

Concertul, ce a durat peste sase ore, a fost intrerupt de doua ori, formatiile au parasit scena, pentru ca sunetul muezinilor de la moscheele apropiate, care chemau credinciosii la rugaciune sa nu fie perturbat.

×
Subiecte în articol: rock afganistan