x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Concertul trupei The Eagles, cadoul oferit de viitorii miri de la Monaco locuitorilor Principatului

Concertul trupei The Eagles, cadoul oferit de viitorii miri de la Monaco locuitorilor Principatului

de Marina Constantinoiu    |    01 Iul 2011   •   10:46

Concertul trupei The Eagles, la care au asistat Albert al II-lea de Monaco si logodnica sa, Charlene Wittstock, joi seara, pe stadionul Louis-II, a dat startul festivitatilor prillejuite de nunta principelui, intr-o ambianta placuta, in fata a circa 15.000 de monegasci si rezidenti ai principatului, relateaza France Presse.

Grupul american country a fost ales de print si de viitarea sa sotie drept cadou pentru toti locuitorii din principat.

Dupa concert, la putin timp dupa miezul noptii, dupa ce luminile au fost reaprinse pe stadion, iar cuplul princiar era inca in picioare aplaudand in tribuna prezidentiala, multimea adunata pe peluza l-a ovationat indelung pe principe, strigand "multumesc" si "bravo" pentru concertul gratuit oferit de acesta.

Albert al II-lea si Charlene Wittstock, care se vor civcasatori il vineri dupa-amiaza si religios sambata, au parut zambitori si relaxati, schimband gesturi tandre, avand alaturi membri ai familiei si prieteni.

Imbracata in pantaloni de culoare inchisa si o bustiera neagra care ii punea in evidenta umerii de fosta inotatoare, sud-africana - despre care s-a scris in presa franceza ca ar fi fost atat de afectata de aparitia unui copil secret al principelui incat a dorit sa anuleze nunta, fapt negat de purtatorul de cuvant al principelui - a schitat cativa pasi de dans impreuna cu Albert, la sfarsitul concertului, care a durat peste doua ore.

Membrii The Eagles, care, la 10 minute de la debutul concertului, au cantat hitul lor "Hotel California", i-au dedicat principelui Albert al II-lea cantecul "Love will keep us alive".

In tribuna prezidentiala au mai fost prezenti printesa Caroline si copiii sai, care dansau si cantau.

Casatoria civila va avea loc in Sala tronului din Palatul princiar, vineri, de la ora 15:00 GMT (18:00, ora Romaniei), si nu va dura foarte mult. Charlene va deveni astfel "principesa de Monaco", dupa care isi va saluta supusii de la balconul palatului, urmand sa coboare imediat printre ei.

Sambata, de la aceeasi ora, imbracata in rochie de mireasa, la bratul tatalui sau, principesa va traversa piata palatului, moment care va fi urmarit de camerele de filmat apartinand unui numar de peste 50 de televiziuni. Ceremonia religioasa va fi retransmisa pe ecrane uriase.

Soprana Renée Fleming si tenorul Andrea Bocelli vor canta in timpul ceremoniei religioase.

Ceremonia religioasa va fi urmata de un dineu conceput de celebrul Alain Ducasse, de un bal si de uriase focuri de artificii.

Zvonul ca viitoarea mireasa Charlene Wittstock ar fi vrut sa fuga cu cateva zile inaintea nuntii a fost dezmintit, dupa cum stim, de avocatul palatului intr-o declaratie data AFP. Potrivit ziaristilor de la cotidianul francez Le Figaro, totul ar fi fost provocat de politia monegasca, care a facut gafa dupa gafa in povestea presupusei fugi, scrie si revista Voici.


Politia din principat ar fi facut ca zvonurile care circulau pe seama cuplului Albert-Charlene sa devina credibile. Un politist mai vorbaret ar fi povestit despre interventia colegilor sai pe aeroportul din Nisa, care au oprit-o in extremis pe viitoarea printesa, ce dorea sa plece, mentioneaza Figaro.fr. Potrivit politistului, pasaportul logodnicei printului ar fi fost chiar confiscat. In aceeasi zi, o a doua sursa "de incredere' l-ar fi informat pe un functionar de rang inalt al politiei nationale franceze despre un incident asemanator, afirma cotidianul. Palatul n-a facut niciun comentariu asupra acestui subiect, incheie Voici.

Cel mai bogat om din Franta – presedintele companiei LVMH - , un print afircan, regina gimnasticii – Nadia Comaneci - si un actor care a interpretat rolul lui James Bond se numara printre invitatii care au sosit la Monaco pentru a participa la nunta dintre printul Albert al II-lea si fosta inotatoare olimpica sud-africana Charlene Wittstock, transmite Associated Press.
Aceasta este prima nunta din principatul monegasc dupa mai bine de 50 de ani cand legendara actrita hollywoodiana Grace Kelly si-a unit destinul de cel al tatalui lui Albert, printul Rainier. Casa princiara monegasca nu a publicat pana joi lista invitatilor, se pare, din motive legate de securitate.

Printre invitati se numara celebrul designer Chanel Karl Lagerfeld, soprana americana Renee Fleming sau Bernard Arnault. Designerii vestimentari Roberto Cavalli, al carui iaht navigheaza deseori prin apele Coastei de Azur si Giorgio Armani, cel care a conceput rochia de mireasa pentru Charlene Wittstock, vor participa de asemenea la nunta ce se va desfasura vineri si sambata. Mai multe supermodele, printre care Naomi Cambell si Karolina Kurkova sunt de asemenea asteptate la festivitati.

Conform zvonurilor, membri ai caselor regale din Spania si Suedia urmeaza sa participe la evenimente, insa numele lor nu sunt pe lista. In schimb, pe lista se afla numele majestatii sale Leruo Molotlego, printul regatului sud-african Bakofeng.

Mai multe staruri din lumea sportului sunt asteptate de asemenea, printre care si regina gimnasticii, Nadia Comaneci, dar si renumitul tenisman Ilie Nastase.

×