x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Condamnaţi la moarte pentru violul şi uciderea unei studente

Condamnaţi la moarte pentru violul şi uciderea unei studente

30 Dec 2019   •   20:40
Condamnaţi la moarte pentru violul şi uciderea unei studente

Un tribunal din nord-vestul Vietnamului a condamnat la moarte şase bărbaţi pentru violarea şi uciderea unei studente în vârstă de 22 de ani, un caz ce a şocat ţara la începutul acestui an, au informat, luni, media de stat, citate de DPA.

La 2 februarie a.c., liderul bandei, Vi Van Toan, le-a spus celorlalţi membri că mama studentei îi datora aproape 13.000 de dolari pentru cumpărarea a circa 700 de grame de heroină, în mai 2017. El le-a cerut să-l ajute să o răpească pe fiica acesteia, Cao My Duyen, şi să o şantajeze. În schimb, Toan le-a promis bani şi droguri, a relatat ziarul online „Tien Phong”.

Ulterior, potrivit ziarului online „Vnexpress”, unul dintre membrii bandei s-a dus într-o piaţă din oraşul Dien Bien Phu, unde Duyen o ajuta pe mama ei să vândă pui, şi i-a cerut să-i livreze 13 pui la o anumită adresă din oraş. Când tânăra a ajuns la adresă, bărbaţii au răpit-o, i-au luat puii şi bicicleta şi au sechestrat-o în casa unui alt membru al bandei.

Toan i-a telefonat mamei studentei cerându-i banii, dar aceasta a refuzat să o facă. Cinci bărbaţi au violat-o pe tânără pe rând, timp de trei zile, pentru ca, în final, să o ucidă prin strangulare, la primele ore ale zilei de 7 februarie.

Toan şi cei cinci bărbaţi au fost condamnaţi la moarte duminică. Alţi doi bărbaţi şi o femeie au fost condamnaţi fiecare la între trei şi 10 ani de închisoare pentru implicarea lor în acest caz.

Mama lui Duyen a fost condamnată la rândul ei la 20 de ani de închisoare, în noiembrie 2018, pentru implicare în reţeaua de droguri. Instanţa a găsit-o vinovată pe femeia de 44 de ani de depozitare, transport şi achiziţionare ilegală de narcotice.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: condamnare la moarte viol