x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Obama: Separatiștii sunt antrenați, înarmați și susținuți de Rusia. Noile imagini arată clar forțe militare rusești în Ucraina (VIDEO)

Obama: Separatiștii sunt antrenați, înarmați și susținuți de Rusia. Noile imagini arată clar forțe militare rusești în Ucraina (VIDEO)

29 Aug 2014   •   00:56
Obama: Separatiștii sunt antrenați, înarmați și susținuți de Rusia. Noile imagini arată clar forțe militare rusești în Ucraina (VIDEO)
Sursa foto: Obama: Separatiștii sunt antrenați, înarmați și susținuți de Rusia. Noile imagini arată clar forțe militare rusești în Ucraina (VIDEO)

"Este evident pentru toată lumea" că forţele ruse se află în Ucraina, a declarat joi preşedintele Statelor Unite Barack Obama, care a anunţat de asemenea că îl va primi pe omologul său ucrainean Petro Poroşenko luna viitoare la Casa Albă, informează Reuters şi AFP.  "Incursiunea rusă ce are loc în prezent în Ucraina nu poate decât să conducă' la sancţiuni suplimentare împotriva Rusiei, a avertizat Obama, care s-a exprimat într-o conferinţă de presă. Statele Unite şi aliaţii lor vor căuta modalităţi de a extinde sancţiunile economice asupra Rusiei, după ce Kievul a acuzat Moscova că a invadat cu trupe sud-estul Ucrainei, a mai anunţat Obama, dar el s-a abţinut să califice recenta agresiune rusă o invazie, notează Reuters.
   
Obama a exclus de asemenea o acţiune militară împotriva Rusiei. "Consider că este foarte important să recunoaştem că o soluţie militară la această problemă nu este de viitor", a spus el.



×