x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Confruntări între poliţie şi protestatari în mai multe oraşe din Grecia

Confruntări între poliţie şi protestatari în mai multe oraşe din Grecia

18 Sep 2013   •   23:58
Confruntări între poliţie şi protestatari în mai multe oraşe din Grecia

Confruntări s-au produs între poliţie şi manifestanţii care protestează faţă de uciderea unui artist antifascist de către un presupus militant neonazist, miercuri, în mai multe oraşe ale Greciei, de la Atena la Salonic (nord) şi Patras (vest), conform presei locale citate de AFP.

 Într-un cartier periferic al Atenei, poliţia a tras grenade lacrimogene pentru a dispersa manifestanţii violenţi care aruncau cu pietre şi bucăţi de lemn în forţele de ordine, conform agenţiei de presă greacă ANA. La câteva ore după începutul confruntărilor, poliţia a trimis întăriri la faţa locului în număr neprecizat, conform surselor din cadrul poliţiei.

Manifestaţia, care aduna în jur de 5.000 de persoane, conform surselor din cadrul poliţiei, a fost organizată la locul dramei, la Keratsini, un cartier populat din vestul Atenei. Conform unui fotoreporter AFP, majoritatea manifestanţilor erau militanţi de extremă stângă.

La Salonic, al doilea oraş ca mărime al ţării, două manifestaţii antifasciste reunind în jur de 6.000 de persoane au fost marcate de confruntări cu forţele de ordine, ce au recurs gaze lacrimogene asupra manifestanţilor care au spart mai multe vitrine, conform agenţiei ANA. La Patras, o mie de manifestanţi au aruncat cu pietre şi cocktailuri Molotov asupra poliţiei, care a ripostat cu gaze lacrimogene. Un poliţist pensionar, care nu participa la menţinerea ordinii, a fost rănit, conform unei surse din cadrul poliţiei. (Mediafax)

×
Subiecte în articol: proteste grecia