x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Confruntările din estul Ucranei continuă. 16 militari au fost răniți, iar o dronă a fost capturată

Confruntările din estul Ucranei continuă. 16 militari au fost răniți, iar o dronă a fost capturată

25 Feb 2017   •   19:20
Confruntările din estul Ucranei continuă. 16 militari au fost răniți, iar o dronă a fost capturată

Şaisprezece militari ucraineni au fost răniţi în ultimele 24 de ore în noi confruntări în estul Ucrainei, unde o dronă a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) a fost capturată de către rebelii proruşi, a anunţat sâmbătă armata ucraineană, informează AFP. 

"Pe parcursul ultimelor 24 de ore, 16 militari au fost răniţi în confruntări", în pofida unui nou armistiţiu între forţele Kievului şi combatanţii separatişti, în vigoare din 20 februarie, a declarat pentru presă purtătorul de cuvânt al armatei ucrainene, Andrii Lîsenko. 

Vineri, rebelii proruşi din autoproclamata Republică populară Doneţk (DNR) au capturat o dronă aparţinând observatorilor OSCE, a anunţat organizaţia într-un comunicat. Incidentul s-a produs pe teritoriul "controlat de DNR", la circa 16 km nord-est de Doneţk, fief al rebelilor în estul Ucrainei, în momentul în care o patrulă a OSCE se pregătea să lanseze drona pentru a verifica informaţiile cu privire la atacul armat asupra unei staţii de filtrare a apei. Bărbaţi înarmaţi s-au apropiat de patrulă şi au confiscat drona, ameninţându-i cu arma pe observatorii OSCE. 

Conflictul din estul Ucrainei între rebelii proruşi şi trupele ucrainene, izbucnit în aprilie 2014, a făcut peste 10.000 de morţi până în prezent, scrie Agerpres.

×
Subiecte în articol: ucraina confruntari rebeli prorusi