x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Considerat erou în timpul unui atentat terorist, condamnat la închisoare

Considerat erou în timpul unui atentat terorist, condamnat la închisoare

30 Ian 2018   •   21:30
Considerat erou în timpul unui atentat terorist, condamnat la închisoare

Un om al străzii considerat erou pentru că a ajutat mai multe persoane rănite şi muribunde după un atac cu bombă care a avut loc anul trecut în Marea Britanie în timpul unui concert pop, eveniment în urma căruia 22 de persoane şi-au pierdut viaţa, a fost trimis la închisoare marţi după ce a recunoscut că a jefuit două dintre victime, informează Reuters. 

Christopher Parker se afla în gara situată în apropiere de Manchester Arena când un atacator sinucigaş a detonat un dispozitiv într-un foaier la finalul unui concert susţinut de cântăreaţa americană Ariana Grande. 

Printre cele 22 de victime s-au numărat şapte copii, iar peste 500 de persoane au fost rănite. 

Parker, în vârstă de 33 de ani, a declarat ulterior reporterilor că după explozie s-a grăbit către sala de concerte şi a adus alinare unei fete care îşi pierduse ambele picioare şi a ţinut în braţe o femeie rănită grav la cap şi un picior, care a murit în braţele sale. 

Relatarea lui i-a adus numeroase laude în media şi simpatia publicului larg, iar în urma iniţierii unei campanii online de finanţare participativă au fost strânse în beneficiul său peste 52.000 de lire. 

Însă, în urma unei hotărâri dată marţi de Curtea Coroanei din Manchester, bărbatul a fost condamnat la patru ani şi trei luni de închisoare după ce a recunoscut în cadrul unei audieri anterioare că a furat geanta unei femei şi telefonul mobil al unei fete de 14 ani, ambele grav rănite în atac. De asemenea, Parker a pledat vinovat la acuzaţia de fraudă după ce a utilizat la un restaurant un card bancar găsit în geanta furată. 

''Christopher Parker a intrat în Manchester Arena imediat după explozie'', a declarat Ben Southam din cadrul Procuraturii Coroanei. ''Era o scenă devastatoare şi dureroasă, iar în timp ce a oferit alinare şi ajutor mai multor victime care fuseseră rănite de bombă, dovezile demonstrează că el a căutat totodată oportunităţi de a profita de pe urma situaţiei'', a adăugat acesta.AGERPRES

×