x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Consilier al Papei Francisc critică dur propunerea de obligativitate a prezenţei crucilor în toate spaţiile publice

Consilier al Papei Francisc critică dur propunerea de obligativitate a prezenţei crucilor în toate spaţiile publice

26 Iul 2018   •   14:54
Consilier al Papei Francisc critică dur propunerea de obligativitate a prezenţei crucilor în toate spaţiile publice

Un consilier apropiat Papei Francisc a condamnat propunerea partidului de extremă dreapta, Liga Nordului, din Italia, de a introduce obligativitatea prezenţei crucifixului în toate spaţiile publice, inclusiv în porturi, şcoli, ambasade şi închisori, potrivit The Guardian.

Proiectul de legea, introdusă pentru dezbatere în parlament, la începutul acestei săptămâni, ar include amenzi de până la 1000 de euro pentru nerespectarea obligaţiei.

Într-o postare pe Twitter, miercuri, Reverend Antonio Spadaro, editorul revistei La Civilta Cattolica, a scris că un crucifix nu ar trebui folosit niciodată ca simbol politic şi că politicienii ar trebui să-şi ţină mâinile deoparte.

“Crucea este un semn de protest împotriva păcatului, violenţei, injustiţiei şi morţii. Nu este niciodată un semn al identităţii.”, a spus acesta.

Un plan pentru expunerea obligatorie de crucufixe pe clădiri guvernamentale a fost propus şi în landul german Bavaria, însă politicienii au fost acuzaţi de ipocrizie.

×