x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Conspiraţiile referitoare la atentatele din 11 septembrie, contrazise de o nouă filmare (VIDEO)

Conspiraţiile referitoare la atentatele din 11 septembrie, contrazise de o nouă filmare (VIDEO)

de Departamentul Online    |    02 Noi 2011   •   08:00
Conspiraţiile referitoare la atentatele din 11 septembrie, contrazise de o nouă filmare (VIDEO)

Atentatele din 11 septembrie din New York au fost urmate de un deceniu de conspiratii. Cei care cred ca atacurile nu au fost planificate de organizatia terorista Al Qaeda se bazeaza pe modul in care s-a prabusit Cladirea 7 a World Trade Center, scrie Daily Mail.

Un nou video aparut pe internet ii combate pe conspirationisti, aratand ca prabusirea Cladirii 7 a avut loc din cauza caldurii puternice provenita de la World Trade Center, care era in flacari, si nu din cauza unor explozibili.

In video au fost filmate de aproape etajele de jos pentru a evidentia grinzile exterioare din metal ale Cladirii 7 care incep sa se indoaie pentru ca sunt supraincalzite. Deformarea etajelor a dus la prabusirea lor unele peste altele, cauzand in final prabusirea Cladirii 7.

Desi in video nu se poate vedea prabusirea completa, este insa o explicatie plauzibila a ceea ce a afirmat referitor la atacuri Comisia de investigatii 9/11 a Guvernului.
Inregistrarea a fost realizata de un reporter local, dar nu a putut fi difuzata, pana acum. Acordul de difuzare a fost obtinut abia recent, prin legea accesului la informatie. Filmarea a fost facuta din partea de nord a cladirii din Barclay Street si dintre cladirile din spate. Se observa numeroasele flacari mistuitoare care ard baza World Trade Center.

Cladirea 7 era construita separat de complexul principal al World Trade Center, doua poduri pentru pietoni facand legatura intre Cladire si complex, acestea fiind unite la etajul al treilea.In video se observa flacarile arzand etajul al saselea, dar si deformarea barelor de metal din exterior.

Nu se stie ora exacta cand s-a facut filmarea, dar tinand cont de faptul ca inca nu este daramata cladirea, s-a intamplat inainte de 17.21. Reporterul este singura persoana de pe strada, probabil din cauza evacuarii in masa a oamenilor, care avusese loc dimineata, in urma atacurilor. In anumite momente, barbatul spune inspaimantat:"Este o atmosfera supra-realista" si "Este imposibil de descris".

Investigatorii oficiali au declarat ca dupa prabusirea Turnului din Sud la 9.59 si a Turnului din Nord la 10.28, bucati din daramaturi au distrus iremediabil Cladirea 7, facand sa arda etaj dupa etaj, devenind, progresiv, din ce in ce mai slaba.

Investigatiile duse de Agentia Federala pentru Management-ul Situatiilor de Urgenta au spus ca prabusirea a fost determinata de combinatia dintre deteriorarea cauzata de daramaturi si lipsa apei din sistemul de stingere al incendiilor din cladire.

Cel mai mare chirias al cladirii era banca Salomon Smith Barney, dar se aflau si birouri care apartineau CIA, Departamenului Apararii sau companiei ConEd.

Datorita intervalului de timp dintre evenimente, toata lumea a reusit sa fie evacuata si, astfel, nu au existat victime in Cladirea 7. Analistii guvernamentali ai Comsiei 9/11 au spus ca toate cele trei cladiri care s-au prabusit in New York in acea zi erau prevazute sa cada total in mod progresiv, ceea ce inseamna ca atunci cand o cladire este distrusa extrem intr-o zona, intreaga structura a cladirii se slabeste.

Daca deteriorarile nu sunt limitate la o singura zona, acestea vor avea un efect de domino, mutandu-se la etaje inferioare, pana cand intreaga cladire se prabuseste. Conspirationistii nu sunt de acord cu acest lucru, crezand ca Guvernul a fost implicat in amplasarea dispozitivelor explozibile prin toate cladirile New York-ului, si ca au mers atat de departe incat incidentul de la Pentagon a fost cauza unui proiectil si nu a unui avion.

×