x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Construcție URIASĂ din epoca Romei Imperiale, descoperită DIN GREȘEALĂ. "Este cel mai mare cunoscut până acum"

Construcție URIASĂ din epoca Romei Imperiale, descoperită DIN GREȘEALĂ. "Este cel mai mare cunoscut până acum"

03 Dec 2014   •   20:53
Construcție URIASĂ din epoca Romei Imperiale, descoperită DIN GREȘEALĂ. "Este cel mai mare cunoscut până acum"
Sursa foto: Construcție URIASĂ din epoca Romei Imperiale, descoperită DIN GREȘEALĂ. "Este cel mai mare cunoscut până acum"

Un rezervor cu capacitate de peste patru milioane de litri de apă din epoca Romei Imperiale, cel mai mare cunoscut până acum, a fost descoperit miercuri în cursul excavaţiilor pentru metroul din Roma. Descoperirea a avut loc în cartierul San Giovanni, în perimetrul unei unităţi agricole din Roma Imperială, a informat responsabilul ştiinţific pentru săpăturile arheologice din zonă, Rossella Rea, într-o declaraţie preluată de presa locală.

Potrivit arheologilor Francesca Montella şi Simona Morretta, rezervorul 'măsoară aproape 35metri x70 metri', iar principalul său rol ar fi fost acela de a stoca apa pentru irigarea plantelor. Totodată, el putea fi folosit şi pentru 'a face faţă inundaţiilor cauzate de râul din apropiere'.

Lucrările la noua staţie de metrou au permis extinderea cercetărilor arheologice la adâncimi mai mari şi constituie o ocazie de a cunoaşte istoria acestei zone în care au trăit oameni 'de la sfârşitul secolului al VII-lea î.Hr.', a mai spus Rossella Rea.

×