x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vaticanul, statul cu cel mai mare consum de vin pe cap de locuitor

Vaticanul, statul cu cel mai mare consum de vin pe cap de locuitor

26 Feb 2014   •   15:15
Vaticanul, statul cu cel mai mare consum de vin pe cap de locuitor

Consumul de vin pe cap de locuitor este mai mare în Vatican decât în orice alt stat al lumii, de două ori mare ca în Franţa şi Italia, ţări cunoscute pentru consumul frecvent al acestei băuturi, se arată într-un raport al Institutului Vinului din California.

Datele institutului arată că cetăţeanul mediu al Vaticanului consumă 74 de litri de vin pe an, adică aproximativ 105 sticle anual.

Cantitatea este de două ori mai mare ca cea consumată în Franţa şi Italia şi de trei ori mai mare ca cea consumată în Marea Britanie.

Potrivit Institutului, nu folosirea vinului sfiinţit este motivul pentru consumul impresionant de vin (vinul sfiinţit se foloseşte rar şi nu se cumpără din magazin), ci, mai degrabă, profilul consumatorilor.

Preoţii de la Vatican sunt bărbaţi maturi, cu venituri mari, bine educaţi, care nu mănâncă singuri, ci în grupuri mari, factori care favorizează consumul de vin, mai ales în timpul meselor.

Pe de altă parte, în Vatican nu există baruri, unde să poată fi consumat alcool, vinul băut la masă fiind alternativa.

Cei aproximativ 800 de cetăţeni ai Vaticanului îşi cumpără vinul de la singurul magazin specializat din oraş, unde produsul poate fi achiziţionat ieftin, nefiind taxat. 

×
Subiecte în articol: Vatican vin vatican consum vin