x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Controverse politice în Franța de 1 Mai. Macron a lansat un apel la unitate. Marie Le Pen a încălcat carantina

Controverse politice în Franța de 1 Mai. Macron a lansat un apel la unitate. Marie Le Pen a încălcat carantina

01 Mai 2020   •   15:14
Controverse politice în Franța de 1 Mai. Macron a lansat un apel la unitate. Marie Le Pen a încălcat carantina

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a lansat un apel la unitate de Ziua Internaţională a Muncii.

În schimb, șefa extremei drepte Marine Le Pen a încălcat carantina și a mers să depună o coroană de flori la statuia Ioanei D'Arc din centrul Parisului. Ea l-a criticat pe şeful statului pentru felul în care gestionează pandemia de coronavirus, transmite Reuters.

Macron a avertizat populația că ridicarea restricțiilor din 11 mai se va realiza doar parțial.
"11 mai nu va reprezenta trecerea la o viaţă normală. Vor exista mai multe faze, iar 11 mai va fi doar una dintre ele", a scris acesta pe Twitter.

El a transmis populației și un apel la unitate. "Gândul meu se îndreaptă astăzi la organizaţiile sindicale şi la lucrătorii din ţară care nu-şi pot desfăşura paradele tradiţionale. Există o dorinţă puternică de a regăsi acel 1 mai marcat de veselie, dar uneori şi de gâlceavă, care ne reprezintă ca naţiune. Dragii mei compatrioţi, vom regăsi acele zile de 1 mai!".

În mod tradițional, francezii protestează pe străzi de 1 Mai.  În acest an însă, sindicatele au organizat activităţi online şi le-au cerut oamenilor să facă gălăgie cu ajutorul tigăilor şi să agaţe bannere de balcoane.

Marine Le Pen, şefa Adunării Naţionale (fostul Front Naţional), partid care foloseşte imaginea Ioanei D'Arc ca simbol naţionalist, a depus o coroană de flori la statuia aurită a Fecioarei din Orleans.

×
Subiecte în articol: franta Macron le pen