x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Conturi automate ruseşti de pe Twitter au încercat să ajute opoziţia în alegerile din Marea Britanie

Conturi automate ruseşti de pe Twitter au încercat să ajute opoziţia în alegerile din Marea Britanie

29 Apr 2018   •   18:40
Conturi automate ruseşti de pe Twitter au încercat să ajute opoziţia în alegerile din Marea Britanie

Conturi automate ruseşti de pe Twitter au postat mii de mesaje în sprijinul Partidului Laburist de opoziţie în încercarea de a influenţa alegerile din Marea Britanie de anul trecut, potrivit unor noi cercetări britanice, citate duminică de Reuters. 
     
Potrivit cercetărilor Universităţii Swansea şi The Sunday Times, 6.500 de conturi automate au trimis mesaje ce îl lăudau pe liderul opoziţiei laburiste Jeremy Corbyn, precum şi politicile sale, în etapa finală a alegerilor. 
     
În aceste mesaje era atacat premierul Theresa May pentru că a refuzat să participe la dezbateri electorale televizate, criticată de asemenea pentru reducerea numărului de poliţişti în urma atentatului sinucigaş cu bombă de la Manchester. 
     
Potrivit studiului, nouă din 10 mesaje provenite din aceste conturi îi sprijineau pe laburişti. În schimb, nouă din 10 tweet-uri despre conservatori le erau ostile. 
     
"Aceste noi revelaţii sunt extrem de interesante", a declarat ministrul culturii, Matt Hancock, într-un comunicat. "Este absolut inacceptabil pentru orice naţiune să încerce să se amestece în alegerile democratice ale unei alte ţări", a subliniat el. 
     
Guvernul britanic a acuzat Rusia de amestec în alegeri din întreaga lume şi lansarea de "fake news" în mass-media, dar a negat că Rusia a intervenit cu succes în alegerile britanice.AGERPRES

×