x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Copiii chinezi, tăiați de la jocurile video

Copiii chinezi, tăiați de la jocurile video

de Şerban Mihăilă    |    08 Noi 2019   •   10:23
Copiii chinezi, tăiați de la jocurile video

Îngrijorat de sănătate fizică și mentală a copiilor, Partidul Comunist chinez s-a ghidat după învățăturile marelui lider Xi Jinping pe tema socialismului și a decretat măsuri extreme pentru a combate dependența minorilor de jocurile video. Copiii sub 18 ani nu mai au voie să se joace între 10 seara și 8 dimineața și nu mai mult de 90 de minute zilnic, în timpul săptămânii. „Entuziasmul” ideologic al partidului nu este împărtășit și de utilizatori, care caută deja soluții pentru evitarea restricțiilor.

 

China a impus restricții draconice copiilor care își petrec timpul în fața monitoarelor, pentru a combate ceea ce guvernul de la Beijing consideră a fi „o dependență dăunătoare asupra sănătății fizice și mentale a minorilor”, scrie publicația „The Guardian”. Potrivit unei directive trasate săptămâna aceasta de Partidul Comunist, persoanele sub 18 ani nu mai au voie să se joace online între 10 seara și 8 dimineața. Mai mult, în timpul săptămânii, copiii se pot juca în fiecare zi doar 90 de minute, perioadă care se poate prelungi până la 3 ore, doar în week-end și în timpul sărbătorilor legale. Conform noii decizii, sumele cheltuite lunar de utilizatori pentru jocurile online sunt limitate la 29 de dolari pentru copiiii cu vârste cuprinse între 8 și 16 ani și 57 de dolari pentru cei care au între 16 și 18 ani. De asemenea, minorii trebuie să-și utilizeze numele reale și numerele de identificare atunci când intră în joc. Restricțiile sunt ultimele măsuri prin care guvernul dorește să controleze industria chineză a jocurilor online, una dintre cele mai mari din lume, scrie „The Guardian”. Platformele și companiile online sunt obligate să impună noua legislație, care ar trebui să servească drept „ghid” pentru părinți, a declarat un purtător de cuvânt al administrației de la Beijing, citat de agenția chineză Xinhua. Porivit agenției, aceste măsuri „se ghidează” după gândirea președintelui Xi Jinping asupra socialismului, expusă în scrierile liderului chinez. Anul trecut, Xi a criticat jocurile video pentru că, în opinia lui, acestea contribuie la miopia copiilor și le-a sugerat astfel oficialităților de la Beiing să controleze industria online. De altfel, la scurt timp după declarația lui Xi, ministrul chinez al Educației a anunțat că va implementa o nouă legislație, care să reglementeze numărul permis de jocuri online, limitându-le apariția, și, în același timp, care să reducă timpul petrecut de minori în fața monitoarelor și a smartphone-urilor.

Umblă și la conținut

Autoritățile de la Beiing au lansat și o campanie pentru „deratizarea” conținutului online, considerat „toxic”. Noua legislație interzice jocurile cu un conținut sexual explicit, pe cele sângeroase sau violente, precum și jocurile care implică pariuri. Pe rețeaua socială Weibo, utilizatorii discută deja despre cum să evite aceste măsuri. Minorii ar putea utiliza datele de identificare ale părinților, așa cum mulți o fac deja, pentru a ocoli restricțiile de vârstă. Autoritățile au anunțat, însă, că vor construi un sistem de supraveghere ultraperformant. Și, având în vedere că este vorba despre China, această perspectivă este foarte probabilă.

 

Cu cât restricțiile sunt mai ridicate, cu atât măsurile de a le combate sunt mai ingenioase”.

Utilizator rețeaua socială Weibo

 

×