x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Copiii de trei ani vor fi amprentaţi la intrarea în Parcul Disney

Copiii de trei ani vor fi amprentaţi la intrarea în Parcul Disney

07 Sep 2016   •   14:02
Copiii de trei ani vor fi amprentaţi la intrarea în Parcul Disney

Copiii de trei ani din Orlando, Florida vor primi puţină "magie" din lumea Disney, chiar la intrarea în parc, unde sunt nevoiţi să lase o amprentă digitală, conform unor ziare locale. Măsura anti-fraudă a fost criticată dur pe reţelele de socializare ca fiind o încălcare a vieţii private.

“Parcul de distracţii Walt Disney World a început procedurile prin care cere copiilor cu vârste între trei şi nouă ani să treacă degetele printr-un scanner atunci când intră în parc, asemeni copiilor mai mari şi adulţilor”, a declarat un paznic al parcului pentru orlandosentinel.com. publicaţia mai scrie că această măsură a fost introdusă pentru a bloca folosirea biletelor furate şi a celor la comun. Înainte era mai uşor să transferi biletele de copii pentru că aceştia nu aveau amprente digitale ataşate.

Copiii, cu toate acestea, pot evita această scanare. De exemplu, părinţii care nu vor ca degetele copiilor lor să fie scanate, le pot folosi pe ale lor în schimb. O purtătoare de cuvânt a parcului a declarat că decizia a fost implementată în luna August a acestui an, spune Patch News, citat de Russia Today.

“Geometria degetului” este numele acestei tehnici care este deja folosită în parcurile Disney în cadrul adolescenţilor şi adulţilor. Utilizatorii de reţele sociale sunt suspicioşi referitor la această mutare şi sugereză că astfel se colectează date despre copii.

Walt Disney World este un parc de distracţie localizat în apropiere de Orlando şi este cea mai vizitată staţiune de vacanţă din lume. Construit în 1971, parcul este vizitat de aproape 52 de milioane de oameni pe an, conform Russia Today.  

 

 

×
Subiecte în articol: Disney disney sua Walt Disney