x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Copiii nord-coreeni sunt instruiți militar pentru a-și apăra liderul

Copiii nord-coreeni sunt instruiți militar pentru a-și apăra liderul

de Şerban Mihăilă    |    12 Ian 2018   •   19:51
Copiii nord-coreeni sunt instruiți militar pentru a-și apăra liderul

Copiii nord-coreeni sunt trimiși să facă instrucție militară, la ordinul regimului condus cu mână de fier de dictatorul Kim Jong-un. Ei sunt antrenați să folosească arme automate și să lanseze grenade, în cadrul unei strategii care prevede pregătirea populației pentru un război ce poate izbucni în orice moment.

Un copil nord-coreean de 14 ani trebuie să facă în fiecare an peste 100 de ore de instrucție militară, a anunțat generalul-locotenent In-Bum Chun, unul dintre cei mai decorați lideri din istorie ai armatei sud-coreene. În acest ritm, la vârsta recrutării, atunci când trebuie să-și satisfacă stagiul militar, ei știu deja să utilizeze o gamă întreagă de arme, între care și temutele puști de asalt AK-47, și, de asemenea, să lanseze grenade, a adăugat generalul, citat de site-ul britanic „Express”. Concomitent, regimul de la Phenian face selecții riguroase în rândul copiilor  cu vârste de 12 și 13 ani, pe care îi învață să programeze și îi inițiază în tainele pirateriei informatice. „Dacă la 12 sau 13 ani ei manifestă aptitudini pentru computere, atunci vor fi pregătiți să devină programatori sau hackeri”, a afirmat Chun, amintind că pirateria informatică este una dintre cele mai puternice arme ale regimului nord-coreean. La sfârșitul anului trecut, guvernul de la Londra și administrația de la Washington au acuzat la unison Coreea de Nord că se află la originea atacului cibernetic mondial „Wannacry”, din luna mai, care a afectat puternic în special serviciul public de sănătate britanic, dar și uzine ale constructorului auto francez Renault, compania de căi ferate din Germania și executivul spaniol. Atacul, au acuzat britanicii la vremea respectivă, ar fi putut fi motivat de dorința Phenianului, izolat la nivel mondial, de a atrage importante sume de bani, prin colectarea de recompense. 

Coreea de Nord, o imensă cazarmă

„Coreea de Nord este extrem de militarizată, dincolo de orice imaginație a puterior străine”, a spus In-Bum Chun. „Întreaga țară arată ca o cazarmă”, a adăugat el, citat de site-ul britanic. „Întregul aparat de stat caută persoane talentate” pentru a pregăti țara cât mai bine în eventualitatea izbucnirii unui conflict, a mai precizat generalul sud-coreean. De altfel, pregătirea militară a copiilor și formarea și instruirea viitorilor pirați cibernetici din rândul tinerilor fac parte dintr-o strategie minuțioasă a conducerii de la Phenian, care este gata să-și apere liderul cu orice preț, indiferent de consecințele asupra populației civile.

Un material video realizat de jurnaliștii de la „Daily Mirror” cu mai bine de un an în urmă arată cum copiii săraci din Coreea de Nord sunt legați cu lanțuri și obligați să muncească la căile ferate ca niște sclavi. Aceasta este doar o parte din sarcinile istovitoare pe care le au de îndeplinit copiii, apreciau jurnaliștii.

×