x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Copil român băgat în comă de părinţii adoptivi spanioli

Copil român băgat în comă de părinţii adoptivi spanioli

de Carmen Plesa    |    15 Feb 2011   •   17:34

Un copil român, adoptat de un cuplu de spanioli în 2001, pe când avea 2 ani, este în comă din 2006, din cauza loviturilor primite de la mama sa adoptivă . Acesta este unul dintre cele mai grave cazuri de maltratament infantil înregistrate în Baleare, scrie Diario de Mallorca. Părinţii adoptivi vor ajunge în martie în faţa judecătorilor, iar procurorii cer în acest caz o pedeapsă de 90 de ani de închisoare: 45 de ani pentru fiecare din ce doi.

Miguel Ángel, care are sechele grave în urma abuzurilor fizice repetate, între 2002-2006,  se află acum în grija autorităţilor spaniole.

Procurorii o acuză pe mama adoptivă că a comis agresiunile asupra copilului, iar pe tată că nu a intervenit pentru a opri abuzurile.

În rechizitoriul dur întocmit de procuratură sunt relatate 13 episoade violente, precum şi agresiunea care l-a băgat în comă pe copil.  Băiatul este acum în stare vegetativă şi are nevoie de îngrijire permanentă. A suferit o gravă deteriorare a funcţiilor cerebrale superioare, a funcţiilor motorii şi a celor neurologice, iar starea sa este ireversibilă.

Potrivit rechizitoriului, mama era cea care ţipa la copil, îl împingea şi lovea de uşi, pereţi, ferestre sau podea, ceea ce i-a cauzat hematoame şi leziuni grave.
Tatăl adoptiv este acuzat de aceleaşi delicte, dar nu ca autor material, ci ca autor prin omisiune, pentru că nu a intervenit.

Cuplul a adoptat copilul în vara lui 2001, când acesta avea 2 ani. În seara de 6 iunie 2006, potrivit rechizitoriului, mama adoptivă şi-a pedepsit copilul deoarece acesta a mers la baie, în loc să-şi facă temele. După ce l-a aşteptat 10 minute, femeia a cerut explicaţii, ameninţând că-l loveşte. Cum băiatul nu a răspuns, mama adoptivă l-a împins până când a czut, şi apoi l-a lovit de podea, de pereţi şi de rama unei uşi.

Agresiunea a continuat până când copilul a căzut inconştient. Atunci, femeia şi-a anunţat soţul şi au chemat ambulanţa. Copilul a fost transportat la spital unde s-a constatat că intrat în comă din cauza politraumatismelor şi traumatismelor cranioencefalice grave. 

×