x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Coreea de Nord a demolat zona pentru teste nucleare de la Punggye-ri

Coreea de Nord a demolat zona pentru teste nucleare de la Punggye-ri

24 Mai 2018   •   15:15
Coreea de Nord a demolat zona pentru teste nucleare de la Punggye-ri

Coreea de Nord susţine că a demolat singurul său loc pentru teste nucleare, detonând explozibil şi dărmând intrarea în zonă în faţa televiziunilor internaţionale, într-o mişcare simbolică, scrie The Guardian.

 “Am urcat în munţi şi am urmărit detonarea de la 500 de metri depărtare. Au numărat invers: trei, doi, unu. A fost o explozie mare, o puteai simţi. Praful s-a ridicat, căldura a venit. A fost extrem de zgomotos”, a spus corespondentul din Asia pentru Spy News, Tom Cheshire.

Gestul este menit să sublinieze dorinţa lui Kim Jong-un de a opri testele nucleare înainte de summitul cu Donald Trump din 12 iunie, de la Singapore.

În ciuda dorinţei Coreei de Nord de a închide zona de testare, un război al cuvintelor care a izbucnit între Phenian şi Washington în această săptămână a ridicat un semn de întrebare deasupra summitului, având în vedere ameninţările venite de pe ambele părţi.

Coreea de Nord a folosit zona din Punggye-ri pentru toate cele şase teste nucleare. Cel mai recent, efectuat în septembrie, a produs un cutremur cu magnitudinea de 6.3 grade pe scare Richter.

×